Potpisan ugovor o kreditu između Komercijalne banke Beograd i Vlade Republike Srpske

Ugovor je potpisan na osnovu odluke Vlade Republike Srpske o zaduživanju iz jula, a Komercijalna banka bila je najpovoljniji ponuđač u procesu otvorenog postupka javne nabavke

  • 1

Predsednik Upravnog odbora Komercijalne banke Beograd Vladimir Krulj i ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija potpisali su ugovor o dugoročnom kreditu za Republiku Srpsku u iznosu od 50 miliona KM.

Ministar Tegeltija je izjavio da je reč o zaduženju na šest godina, uz grejs period od godinu dana i kamatnu stopu od 3,8 odsto, dodavši da je ovo prvi put da Republika Srpska potpisuje ugovor sa poslovnom bankom van Bosne i Hercegovine.

Komercijalna banka Beograd u Republici Srpskoj posluje preko svog supsidijara Komercijalne banke Banja Luka, a sredstva iz ovog kredita odobrena su iz banke u Beogradu.

Foto: Promo

- Smatramo da postoji dovoljno prostora za razvoj i Komercijalne banke Banja Luka, ali i za jače prisustvo Komercijalne banke Beograd na tržištu cele BiH. To je potreba u prvom redu da se pruži podrška privredi, a posle u tom delu posla biće i javni sektor na projektima koji budu za nas interesantni - naveo je ministar Tegeltija.

Predsednik UO Komercijalne banke Beograd Vladimir Krulj se nada da je današnje potpisivanje ovog ugovora samo jedan od projekata koji će Komercijalna banka moći da podrži, kao i da će ovakva saradnja biti nastavljena

- Komercijalna banka izuzetno brzo raste, brzo gradi svoju vrednost, a u prilog tome govori i ostvaren rezultat od skoro 50 miliona evra profita za osam meseci. Ovo je i potvrda regionalne prisutnosti tamo gde su njena prirodna tržišta kao što je to Banjaluka, Republika Srpska i BiH - rekao je Vladimir Krulj.

Ugovor je potpisan na osnovu odluke Vlade Republike Srpske o zaduživanju iz jula, a Komercijalna banka bila je najpovoljniji ponuđač u procesu otvorenog postupka javne nabavke.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buca

    3. oktobar 2017 | 18:09

    Kapital ne poznaje granice, sem ako ima nesto sto ne znamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA