Sve je spremno za grejnu sezonu: Remonti završeni na vreme

EPS spremno ulazi u poslednji kvartal i što se tiče proizvodnje struje i obezbeđenja uglja za temorkapacitete

  • 2
radijatori, grejanje, zimska grejna sezona, temperatura u stanu Foto: pixabay.com

Energetski sektor Srbije je potpuno spreman za prestojeću grejnu sezonu, izjavio je danas drzavni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Zoran Predić.

U kojim situacijama grejanje može da bude pušteno i pre zvaničnog, 15. oktobra?

- Po svim ocenama koje u ministarstvu imamo, energetski sektor je kompletno spreman za grejnu sezonu. To se odnosi na EPS, naftno - gasni sektor i sistem daljinskog grejanja u Srbiji - rekao je Predić otvarajući međunarodnu stručnu konferenciju "EPS kao pokretač privrede Srbije".

Naglasio je da su, kao i svake godine "oči su uprte u EPS", ali i da je EPS zahvaljujući ozbiljnom radu među 10 najboljih energetskih kompanija u Jugoistočnoj Evropi.

Kako kaže, svi remonti su završeni u termopostrojenjima, hidrolektranama i na kopovima.

Predić je rekao da je zavšen značajan remont na bloku A1 na Ðerdapu, što je bila ozbiljna investicija.

EPS spremno ulazi u poslednji kvartal i što se tiče proizvodnje struje i obezbeđenja uglja za temorkapacitete. Takođe, zaposleni u EPS-u će učiiti svaki napor da eventualne kvarove i ispade otklanjuju u najkraćemo mogućem roku.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    5. oktobar 2017 | 21:45

    Sve je spremno za grejanje...ali ga ne uključujemo iako naplaćujemo čitave godine. Može nam se da maltretiramo gradjane i to rado sprovodimo.

  • moravica

    13. oktobar 2017 | 18:19

    Nas samo lepo vreme spasava, ne daj Boze da zagudi. Videli smo vasu spremnost . Ove godine je kod mene topla proba pocela 07. 10. 2017 ??? Toliko o vasoj spremnosti. Grejanje se debelo placa,a ko zna sta radite sa energentima, a da ne kazem o naponu struje koji je prosle godine bio katastrofalan. Mislili smo da nam rerna ne radi koliko je lose pekla, mobilni nije mogao da se napuni, masina je duze radila nego sto treba, kuvanje takodje, racun za struju uvecan. Ulica u mraku. Toliko o vasoj efikasnosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA