Uspeh za Privrednu komoru Srbije: Čadež član Borda direktora Evrokomora

On će predstavljati komore zemalja koje nisu članice EU

  • 0

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izabran je danas za člana Borda direktora Evrokomora (Eurochambers) u kome će predstavljati komore zemalja koje nisu članice EU.

Srbija sprema dokument Hrvatskoj vladi: "Moraju da shvate koliko im je odluka o povećanju taksi pogrešan potez"

Čadez ostaje predsednik Privredne komore Srbije i u narednom mandatu

Odluku je jednoglasno, na zasedanju u Briselu, donela Generalna skupština Evrokomora, saopšteno je iz PKS.

Izbor Čadeža u Upravni odbor Evrokomora je potvrda ugleda koji PKS i njen predsednik uživaju u evropskoj asocijaciji privrednih komora, kao i još jedno priznanje Brisela srpskoj komori za efikasno zastupanje interesa poslovne zajednice na nacionalnom i međunarodnom nivou, rezultate u jačanju međukomorske i ukupne regionalne saradnje, doprinos evropskim integracijama srpske ekonomije i uspešnu reformu komorskog sistema Srbije, dodaje se u saopštenju.

Generalna skupština Evrokomora danas je za novog predsednika Evrokomora izabrala Kristofa Lajtla, prvog čoveka Privredne komore Austrije, koja je za PKS uzor i mentor u modernizaciji komorskog sistema.

Skupština je potvrdila i prioritete Evrokomore u naredne dve godine, među kojima je i zastupanje interesa privrede u politici proširenja EU, a potvrđena je i organizacija Evropskog parlamenta preduzeća 2018, najvećeg događaja koji okuplja privrednike i donosioce odluka u Evropi.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA