Brnabić: Javni dug 62 ili 63 odsto BDP-a do kraja godine

Nastavlja se sa fiskalnom disciplinom

  • 1

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da je javni dug Srbije krajem septembra iznosio 65,4 odsto bruto društvenog proizvoda i dodala da se nada da će do kraja godine dostići 62-63 odsto.

Još jedna lepa vest za penzionere: Dobijaju super karticu uz koju stižu brojni popusti, računi nikad neće biti jeftiniji

Premijerka Brnabić je istakla da se nastavlja sa fiskalnom disciplinom i da u ovom trenutku budžetski suficit iznosi 80 milijardi dinara.

- Juče smo dobili nove statistike u vezi sa industrijskom proizvodnjom koje pokazuju da je zabeležen rast u septembru od 7,3 odsto u odnosu na septembar prošle godine, a u odnosu na prošlogodišnji prosek, proizvodnja je veća za 7,9 odsto - rekla je Ana Brnabić na panel diskusiji "Nordijski inovativni biznis u Srbiji" koji je organizovala Nordijska poslovna alijansa.

Premijerka je dodala da je rast izvoza 13 odsto i spoljnotrgovinske razmene takođe 13 odsto što je pokazatelj, kako je rekla, stvaranje dinamične i zdravije ekonomije u Srbiji.

- Danas očekujemo objavljivanje nove Duing biznis liste i ja sam uvereni optimista s obzirom na to da je Srbija od 2014. stalno napredovala na toj listi, ali je važno da nastavimo taj trend - rekla je premijerka koja je najavila zvaničnu posetu Norveškoj 23. novembra.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA