Vojvođanska banka predstavila prvi izveštaj o održivom poslovanju

Banka je prva finansijska institucija u našoj zemlji koja je formirala Sektor društveno odgovorno poslovanje i jedna od retkih u Srbiji koja je ovu važnu oblast uvrstila u dugoročnu poslovnu strategiju

  • 0

Vojvođanska banka danas je predstavila Izveštaj kojim je na transparentan i uporediv način izmeren sveukupan doprinos održivom poslovanju za 2016. godinu.

Na taj način svrstala se u samo 11 kompanija u Srbiji sa ovom praksom.

Banka je prva finansijska institucija u našoj zemlji koja je formirala Sektor društveno odgovorno poslovanje i jedna od retkih u Srbiji koja je ovu važnu oblast uvrstila u dugoročnu poslovnu strategiju. Usvajanjem i prihvatanjem ovakvog opredeljenja, prema rečima Marinosa Vathisa, predsednika Izvršnog odbora, Vojvođanska banka je iskazala želju da pored stremljenja ka ekonomskom napretku, ne zapostavi aktivnosti unapređenja uslova života i zajednice u kojoj posluje.

- Kao odgovorna finansijska institucija opredelili smo se da budemo među liderima društvene odgovornosti, svesni činjenice da možemo i moramo da utičemo na ostvarenje globalnih ciljeva definisanih od strane Ujedinjenih nacija. Ovim izveštajem sveobuhvatno i realno su predstavljeni naši napori i postignuti rezultati. Ovaj dokument, omogućava nam da na veoma transparentan način sagledamo učinjeno. Istovremeno nam ukazuje u kom pravcu da postavimo nove izazove u narednim godinama -  rekao je Vathis.

Foto: Promo

- GRI metodologija izveštavanja, korišćena za izradu izveštaja, pokazala je da su najveća snaga naše kompanije upravo naši zaposleni, tačnije njih 1.500. Oni su učestvovali u velikom broju volonterskih akcija, a Banka je kroz projekat "Budi svoj"nastavila da podržava mlade bez roditeljskog staranja u potrazi za prvim zaposlenjem. Od ove godine podržavamo i programe UNICEF-a u Srbiji za srećnije odrastanje svakog deteta - istakla je Zorica Džida, direktorka Sektora društveno odgovorno poslovanje Vojvođanske banke, zahvalivši se pritom Nevenu Marinoviću, direktoru "Smart kolektiva", koji je Banci pružio neprocenjivu pomoć i podršku prilikom izrade ovog složenog dokumenta.

Foto: Promo

- Za UNICEF, partnerstvo i saradnja sa finansijskim institucijama i bankama ima za cilj da dečija prava budu u središtu programa održivosti kompanija, kao i njihovo uključivanje u poslovne agende. Drago mi je što izveštaj, koji je predstavljen danas, odražava posvećenost Vojvođanske banke održivom poslovanju i predstavlja doprinos održivoj budućnosti - kao je Michel Saint-Lot, direktor UNICEF-a u Srbiji.

Na događaju je prikazan i film "Odgovorno u kulturi", o saradnji sa Galerijom Matice srpske, u okviru koje je Vojvođanska banka ovoj značajnoj ustanovi poverila popis, obradu i katalogizaciju svojih 600 dela najznačajnijih nacionalnih slikara, a o samom projektu i saradnji sa Bankom govorila je i dr Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica Galerije.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA