SUTRA JE CRNI PETAK: Počinje šoping groznica u SAD, kreće bitka za najpovoljnije artikle

Nacionalna federacija trgovaca očekuje da će se prodaja barem poklopiti sa prošlogodišnjim rastom od 3,6 odsto, i da će onlajn potrošnja porasti za 11 do 15 procenata

  • 1

Sezona prazničnih kupovina u SAD zvanično počinje danas sa proslavom praznika "Dan zahvalnosti", a šoping groznica nastavlja se sutra sa "Crnim petkom" kada milioni Amerikanaca nagrnu u potragu za ogromnim popustima.

Tramp pomilovao ćurke, Ivanka otimala Melanijin presto, a svi su gledali u noge njene mlađe sestre (FOTO) (VIDEO)

Iako trgovci računaju na oporavak prodaje zbog bolje situacije u američkoj ekonomiji, oni promatraju stanje i izvan okvira ekonomskih podataka, smišljajući načine kako da povećaju prodaju i preteknu druge trgovce, prenosi agencija AP.

"Bitka" za udeo na tržištu dolazi u trenutku kada analitičari iz kompanije "Bejn" tvrde da bi kompanija Amazon mogla "prigrabiti" polovinu od ukupnog rasta prodaje tokom praznične sezone.

Analitičari predviđaju zdravo povećanje prodaje u novembru i decembru, u uslovima kada je stopa nezaposlenosti u SAD na 17-godišnjem minimumu od 4,1 odsto, a poverenje potrošača snažnije nego pre godinu dana.

Nacionalna federacija trgovaca očekuje da će se prodaja barem poklopiti sa prošlogodišnjim rastom od 3,6 odsto, i da će onlajn potrošnja porasti za 11 do 15 procenata.

Tokom petodnevnog praznika, oko 69 odsto Amerikanaca ili 164 miliona ljudi namerava da kupuje u nekom trenutku, prema anketi Nacionalne fedracije trgovaca, dok bi "Crni petak" trebalo da bude naprometniji dan, kada se očekuje oko 115 miliona kupaca.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Avramije

    23. novembar 2017 | 19:15

    I sta imamo mi sa njihovim crnim petkom , da je bar pravi pa ajde

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA