≫ 

Krkobabić: Izbor direktora Pošte po zakonskoj proceduri, radnici zaslužuju deo dobiti

Za njega, kao lidera PUPS-a, prihvatljiv je svaki izbor koji odrede nadležni: - To nije trinaesta plata i to je jedini način da se stimulišu radnici. Oni će imati motiv da to preduzeće bude uspešno - rekao je Krkobabić

  • 2

Pitanje izbora direktora "Pošte" se rešava i on se odvija u strogo zakonom određenoj proceduri, izjavio je danas ministar zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić.

Bespovratna pomoć za 8 zadruga (FOTO)

- Izbor direktora javnih preduzeća se obavlja u skladu sa strogo zakonom utvrđenom procedurom. Sve što mi možemo da učinimo je da se ne uplićemo u proces izbora i da sačekamo - rekao je Krkobabić gostujući na RTS.

On je dodao da je za njega, kao lidera PUPS-a, prihvatljiv svaki izbor koji odrede nadležni.

Govoreći o odluci da deo dobiti preduzeća bude podeljen zaposlenima, Krkobabić objašnjava da to nije trinaesta plata, već da radnici mogu da participiraju u delu dobiti što je način da se oni stimulišu.

- To nije trinaesta plata i to je jedini način da se stimulišu radnici. Oni će imati motiv da to preduzeće bude uspešno - rekao je Krkobabić.

On je podsetio da je o tome konkretno govorila premijerka Ana Brnabić i da, kada predsednik vlade definiše stav, nije primereno da bilo ko pojedinačno iznosi stavove.

Foto: Pošta Srbije

Prema njegovim rečima, udeo zarada u ukupnim troškovima "Pošte" je veoma visok i iznosi preko 60 odsto, dok je prosečna plata ispod proseka u ostalim javnim preduzećima.

- Predstavnici reprezentativnih sindikata će u narednom periodu analizirati i utvrditi tačno mogući rast koji neće ugroziti funkcionisanje tog jednog od najuspešnijih sistema - rekao je Krkobabić.

Govoreći o zemljoradničkim zadrugama, ministar je naveo da je do sada dodeljeno ukupno 105 miliona dinara.

U čertvrtak je potpisano osam ugovora za dodelu bespovratnih sredstava za četiri postojeće i četiri novoosnovane zemljoradničke zadruge, a Krkobabić kaže da su kriterijumi za dodelu sredstava jednostavni i da su se vodili idejom obnove zadrugarstva.

Foto: Pošta Srbije

Kako je objasnio, prema podacima APR-a od 11. aprila do sada su formirane 182 zadruge a namera je da se u 500 sela formira 500 zadruga.

Ministar ističe da je zadrugarstvo juče vaskrslo, i da je formiranje zadruga prekretnica, koreniti događaj "koji menja stvari".

Što se tiče nastavka programa, Krkobabić kaže da je sad u toku probni period i da je "pred nama period od tri godine".

On je dodao da građani i stručnjaci sledeće godine očekuju još više novca, i da se on slaže sa tim da sredstva treba da budu znatno veća, ali da će se videti koliko sredstava bude dozvoljavao budžet Srbije.

Daljinac

(Tečegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kraljevina Srbija

    24. novembar 2017 | 11:41

    Odlazak u penziju je dokaz da ljudi starije godišnje dobi nisu više sposobni da u potpunosti obavljaju svoje radne obaveze.Nama budućnost države i mladih zavisi od od ovih što nemogu više da rade ali zato da kradu itekako znaju i još uvek to dobro rade!

  • Zelja

    24. novembar 2017 | 11:15

    Cim trba da se izaberu odama su radnici na prvom mestu.Sram ih bilo citiram profesora Vujica"sve mangup do mangupa gospodo draga"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA