Švajcarci zapošljavaju 100 srpskih IT stručnjaka

Namics će otvoriti dodatne pozicije za srpske softverske inženjere koji rade u "front end" tehnologiji

  • 0

Švajcarska softverska agencija Namics najavila je nastavak implementacije poslovne strategije zapošljavanja oko 100 srpskih softverskih inženjera do 2019. godine.

Srbija na prekretnici: Ne znamo šta ćemo s menadžerima i pravnicima, a zanatlija sve manje iako za njih ima posla!

Povodom tri godine poslovanja u Srbiji, Jan Keler, novi direktor Namics-ove kancelarije u Beogradu, ističe da će akcenat u narednoj godini biti na zapošljavanju softverskih inženjera koji rade u "java" tehnologiji, ali i na proširenju "dot Net" tima.

Osim toga, Namics će otvoriti dodatne pozicije za srpske softverske inženjere koji rade u "front end" tehnologiji, saopšteno je danas iz te kompanije.

- Veoma smo zadovoljni što je odluka o širenju kancelarije u Srbiji doneta upravo zbog odličnih rezultata beogradskog tima i zbog kvaliteta srpskih softverskih stručnjaka. Ove godine smo započeli formiranje novog odseka koji čini ''dot Net'' tim koji će naredne godine i dalje rasti - objašnjava Keler.

Prema njegovim rečima, taj tim će imati mogućnost da radi na "Sitecore" platformi pri čemu će razvijati softverske proizvode, od početnih analiza pa sve do primene rešenja.

Foto: Pixabay

Keler napominje da će naredna godina dodatnog proširenja Namics-ove kancelarije u Srbiji uključiti i povećanje broja žena zaposlenih kao softverski inženjeri u Namics-u.

- Trenutni procenat žena inženjera u našoj kancelariji u Beogradu je čak 40 procenata, što je izuzetan uspeh imajući u vidu njihov procenat u ukupnoj industriji - dodao je on.

Filip Ge, ambasador Švajcarske u Beogradu, ističe da je Srbija poslednjih godina sve atraktivnije tržište za strane kompanije, a da je Namics-ova strategija proširenja jedan od dobrih primera da su napori srpske vlade počeli da se isplaćuju.

Foto: pixabay.com

Primećujući da je Namics aktivan u izvozno-orjentisanom sektoru usluga, ambasador kaže da Srbija treba da poveća izvoz kako bi unapredila svoju ekonomsku moć.

To je i razlog zbog kog Švajcarska podržava otvaranje Naučno-tehnološkog parka u Beogradu, koji ima za cilj da pravi visoko-tehnološke proizvode koji su konkurentni za izvoz.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA