≫ 

Otpuštanja u "Železnicama Srbije": Prekobrojno više od 6.000 radnika

U prostorijama "Infrastrukture  železnica" već su objavljeni spiskovi onih koji će potpisati raskid radnog odnosa

  • 10

Masovno otpuštanje radnika u "Železnicama Srbije". Iz četiri firme koja su nastala podelom ovog preduzeća do kraja godine knjižice će morati da uzme oko 2.500 radnika a najveći udar pretrpeće zaposleni u "Infrastrukturi železnice". I to nije sve, broj radnika do 2020. godine sa 17.000 moraće da bude smanjen na oko 10.000, tačnije, za tri godine bez posla će ostati ukupno 6.138 radnika.

RUSKI RULET NA ŽELEZNICAMA SRBIJE: Opet se igraju sa životima ljudi (FOTO)

"Železnica Srbije" da podsetimo, podeljena je na četiri preduzeća - "Infrastruktura železnice", "Srbija voz", "Srbija kargo" i "Holding".

Kako Telegraf.rs saznaje, u prostorijama "Železnica" već su objavljeni spiskovi zaposlenih u "Infrastrukturi  železnice" koji će potpisati raskid radnog odnosa, a njih je više od 1.000.

Naš izvor iz ovog preduzeća navodi da ova brojka nije konačna jer zaposleni imaju rok do 25. decembra da se prijave za dobrovoljan odlazak. On je bio do 20. novembra ali je nedavno pomeren.

Foto-montaža: Marko Todorović, Milena Đorđević

- Prošle godine je napravljen plan optimizacije, koji su potpisali poslodavci, sindikati i ministarstva. Po njemu do 2020. godine trebalo bi iz ova četiri preduzeća da ode 6.138 radnika - kaže izvor Telegrafa iz "Železnica".

On kaže da će nakon što firmu napusti prvih 2.500 zaposlenih, do 2020. godine iz nje uglavnom odlaziti oni koji su stekli ili su blizu ostvarivanja uslova za penziju.

Foto: Telegraf.rs

- Najviše zaposlenih biće otpušteno iz "Infrastrukture". U njoj se od 1.558 zaposlenih 1.100 javilo za dobrovoljni odlazak. U "Srbija vozu" koji zapošljava 277  javilo se njih oko 220, u "Srbija kargu" se od 508 radnika javio 421  - navodi naš izvor i dodaje da će svi prekobrojni dobiti otpremninu.

Telegraf.rs se obratio "Železnicama Srbije" kako bismo proverili sve ove navode, međutim, do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovore.

Daljinac

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    1. decembar 2017 | 14:27

    Otpustiti sve koji su sa sela, da se vrate na svoje posede. A da se zaposle deca iz grada koja su skolovana, i nema od cega da zive. Tako ce biti sacuvano selo, a i grad.

  • Ненад

    1. decembar 2017 | 14:33

    Реформе су почеле и побољшања које су обећане од стране Владе Србије , браво и само напред .

  • Djole

    1. decembar 2017 | 13:58

    Задржите младе у земљи, а то може само платом достојном човека

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA