≫ 

Ovo su lokacije na kojima će se graditi jeftini stanovi do 500 evra po kvadratu

Nova stambena naselja na proleće niču u šest gradova

  • 0

Gradnja stanova koji će moći da se kupe za 500 evra po kvadratu počinje na proleće, za sada se u javnosti još ne iznose tačne lokacija, ali se u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Kraljevu i Vranju već spekuliše o mestima izgradnje, pišu Novosti.

KVADRAT PROSEČNO 500 EVRA, IZGRADNJA OD PROLEĆA: Održan prvi sastanak vladine Komisije za stanove (FOTO)

Gradonačelnici juče nisu želeli da otkrivaju na kojem zemljištu će biti podignuta nova stambena naselja, ali se u gradovima koji su uključeni u projekat uveliko licitira sa potencijalnim novim kvartovima.

U Beogradu će to najverovatnije biti Makiško polje, Novi Beograd i zemljište PKB-a u Borči.

U Novom Sadu su najinteresantnije lokacije dve kasarne, "Jugovićevo" na Detelinari i na Trandžamentu u Petrovaradinu. Danas se kvadrat u Srpskoj Atini ne može kupiti za manje od 800 evra i to u staroj gradnji.

U Kragujevcu, Vlada Srbije je više od deset godina pregovarala sa rukovodstvom grada o ustupanju devet hektara na prostoru kasarne "Radomir Putnik", porušene tokom NATO agresije. Kvadratni metar novogradnje u centru Kragujevca je između 1.000 i 1.100 evra, dok se spekuliše da bi kvadrat koji će država dotirati biti ispod 500 evra.

Foto: pixabay.com

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović kaže da se razmatraju tri lokacije.

- Jedna je na Ledenoj steni, druga u naselju "Stevan Sinđelić" proširenjem kapaciteta već postojaćeg stambenog naselja i treći potez je otvaranjem - govori Bulatović za Novosti.

On je dodao da će gradski vrh sa vojskom i policijom odrediti koja lokacija će biti najpogodnija, a koja je planski podržana. Prema rečima gradskog većnika,  Svetozara Aleksova, prosečna cena kvadrata u Nišu kreće se od 700 do 1.200 evra.

Foto: pixabay.com

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković kaže da će ovih dana sa gradskim Zavodom za urbanizam odrediti lokacije. Cena kvadratnog metra stanova u ovom gradu sada se kreće u rasponu od 600 do 650 evra.

LOKACIJE:

BEOGRAD   

- Makiš

- Blokovi 71, 72

- Delovi Borče

NOVI SAD                  

- Kasarne

"Jugovićevo"

"Trandžamet"

KRAGUJEVAC

- Kasarna

"Radomir Putnik"

NIŠ

- Ledena stena

- Sinđelić

- Nikola Tesla

Daljinac

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA