≫ 

Za 12 meseci, u Srbiji posao dobio CEO JEDAN GRAD!

Najveća tražnja bila je za IT stručnjacima, za inženjerima elektronike i elektrotehnike

  • 6

Stopa nezaposlenosti u Srbiji u trećem kvartalu bila je 12,9 odsto kaže direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Zoran Martinović i dodaje da očekuje da će, kada stignu podaci i za poslednji kvartal, nezaposlenost biti između 13 i 14 odsto.

Brnabić najavila bolji život! Procenat nezaposlenosti spašće na jednocifren broj

- Vidimo da se broj lica od februara meseca i dalje kontinuirano smanjuje. Sada imamo 617.000 lica na evidenciji, što je za oko 75.000 manje nego u istom peridu prethodne godine - rekao je Martinović za RTS.

On je dodao da je šansi za zapošljavanje bilo značajno više u ovoj godini nego prethodnih godina i da očekuje da se naredne godine trend nastavi.

Najveća tražnja bila je za IT stručnjacima, za inženjerima elektronike, elektrotehnike, nastavnicima matematike, fizike, profesorima nemačkog, zatim za farmaceutima, lekarima sa specijalizacijama, diplomiranim pravnicima, ekonomistima.

- Sa naše evidencije najviše su se zapošljavala lica sa srednjom stručnom spremom, jer ih je najviše bilo na evidenciji. Tražili su se šivači, krojači, negovateljice, radnici obezbeđenja, trgovci, bravari, zavarivači - naglasio je Martinović.

On je dodao da je budžet NSZ za narednu godinu 3,65 milijardi dinara, a da imaju i dodatnih 550 miliona za osobe sa invaliditetom, te da je to za oko 850 miliona dinara više nego prethodne godine.

Novca dovoljno ima, kako kaže, da budu nastavljeni svi važni projekti - podsticaji za samozapošljavanje, podsticaji za otvaranje novih radnih mesta

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    27. decembar 2017 | 12:56

    A koliko gradova se iselilo i pomrlo?

  • Primus

    27. decembar 2017 | 10:40

    u tom gradu ja ne stanujem...konkurisao sam 2000 puta

  • Dejo

    27. decembar 2017 | 09:27

    Kakve gluposti pa svi pobegose preko niko nece da radi za bednu platu zato i jeste masovna potraznja pogotovu u zdravstvu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA