Moguć novi trgovinski sporazum: Japan ukida tarife za naše privrednike

Izvoz bi mogao da bude povećan kad su u pitanju žitarice, soja, kukuruz i pšenica, zamrznuto voće i povrće i med - rekao je Ðurđević iz PKS

  • 0

Žitarice, smrznuto voće i povrće, i med, kao i IT rešenja u poblasti poljoprivrede glavni su proizvodi koje su srpski privrednici predstavili kompanijama iz Japana čiji su predstavnici zajedno sa premijerom te zemlje Šinzo Abeom boravili u Srbiji, rekao je sekretar Odbora za ekonomske odnose sa inostranstvom u PKS Nenad Ðurđević.

Za Abea Srbija ključna u regionu, Vučić poručio japanskim investitorima: Najbolje smo mesto za investiranje (VIDEO) (FOTO)

On je za "Kurir" kazao da su na sastanku predstavljene mogućnosti međusobne saradnje kompanija iz dve zemlje, a razgovaralo se o japanskom uvoznom tarifnom sistemu kao i o mogućnosti potpisivanja novog trgovinskog sporazuma.

- Predstavili smo kompanije iz oblasti proizvodnje zamrznutog voća i povrća, IT rešenja iz oblasti visoke tehnologije u proizvodnji i primeni u poljoprivredi, kao i kompanije koje se bave proizvodnjom i izvozom poljoprivrednih proizvoda. Izvoz bi mogao da bude povećan kad su u pitanju žitarice, soja, kukuruz i pšenica, zamrznuto voće i povrće i med - rekao je Ðurđević.

Prema njegovim rečima, ova poseta mogla bi da znači i ukidanje nekih japanskih tarifa za naše privrednike, a postoji šansa za potpisivanje novog trgovinskog sporazuma sa Japanom, jer se još uvek radi po sporazumu iz 1959. godine, kaže Ðurđević.

Dodaje i da na sastanku razgovarano i o privlačenju investicija iz Japana.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA