NOVI UDAR NA DŽEP PUŠAČA: Cigarete poskupljuju pre najavljenog roka

Uskoro se očekuje i poskupljenje cigareta drugih proizvođača

  • 8

Cigarete proizvođača "Fillip Moris" poskupeće od petka 9. februara za 10 dinara. Ova odluka objavljena je u Službenom glasniku RS, a usledila je nakon odluke o poskupljenju cigareta kompanije "Japan Tobako".

Pušači, spremite pare: Ove cigarete poskupljuju prve, i to samo za par dana!

Dakle, jedne od prodavanijih cigareta ove kuće, koje sada koštaju 270, koštaće 280 dinara po paklici. Ova odluka usledila je nakon uvećanja specifična akcize od Nove godine za dinar i po po pakli koja se po akciznom kalendaru menja dva puta godišnje. Zbog toga se uskoro očekuje i poskupljenje cigareta drugih proizvođača.

Zbog ovoga će država proizvođačima, po pakli od sada uzimati 67 dinara. Uz ovo se na svaku paklu zaračunava i proporcijalna akciza od 33 odsto, a na sve to i PDV. Sa uvećanjem nameta, uvećavaju se i drugi nameti za državu, pa su proizvođači prinuđeni da podignu cenu.

Nakon što je "Japan tobako" prvi zatražio povećanje cena, to je zatražio i "Filip Moris".

Razlika je samo u tome što će cigarete kompanije JTI poskupeti od 12. februara za 10 dinara po pakli, izuzev "sobranije", koji će skočiti za 20 dinara.

Daljinac

(S.Vasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA