≫ 

Niko ništa ne odnosi iz Niša i niko ništa ne uzima Nišlijama: Mihajlović o sudbini aerodroma

Prema njenim rečima, menja se način na koji država želi da nastavi dalja ulaganja u niški aerodrom

  • 14

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je izjavila danas da i dalje smatra da niški aerodrom Konstantin Veliki treba da bude u vlasništvu države i da su protiv toga samo oni koji misle da su "stručnjaci" samo na osnovu toga što su se vozili avionom.

- Moje mišljenje je da aerodrom Niš treba da bude u vlasništu Republike Srbije i sve stručne argumente sam dala ne samo Vladi Srbije, već i rukovodstvu Niša, koje jeste vlasnik aerodroma. Mislim da je to jedini put da na najbolji i najbrži i najefikasniji način nastavimo sa razvojem aerodroma Niš - rekla je Mihajlović novinarima na pitanje kako komentariše talas nezadovoljstva zbog preuzimanja tog aerodroma od strane države.

Ministarka Mihajlović smatra da aerodrom treba da ostane u vlasništvu države Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Kako je poručila, "niko ništa ne odnosi iz Niša i niko ništa ne uzima Nišlijama".

Mihajlović ističe da pojedini pokušavaju od toga da naprave političku priču, ali da to nije pitanje politike već pitanje razvoja cele Sbije.

- Nije Niš van Srbije, niti je Srbija van Niša, Srbija je u Nišu - poručila je Mihajlović.

Ništa se neće menjati po pitanju zapošljavanja Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Kako kaže, nema tu nikakvih promena ni po pitanju zapošljavanja, tako da se ništa ne menja u tom smislu.

- Ali, menja se način na koji država želi da nastavi dalja ulaganja u niški aerodrom. Kada pominjete talas nezadovoljstva stručnjaka i stručne javnosti, ovih dana sam slušala te stručnjake i ja bih rekla da od tih stručnjaka od te struke stoji možda samo njihova vožnja avionom.

Prema njenim rečima, sa druge strane analize i podaci ministarstva i pravih stručnjaka kažu drugačije.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamo Daleko

    12. april 2018 | 16:20

    Uzeli ste Vi Nisu mnogo vise od aerodroma,smeta vam broj putnika koji leti oz Nisa,jer Vi ne uzimate takse od njih. Umesto da pomognete Nisu da ozivi,Vi bi jos vise da ga srozate,i dobro vam ide,nek se zivi samo u Beogradu,a Jug prodajte,sta ce vama kad i onako ne marite za njega.

  • Zunzara

    12. april 2018 | 15:33

    Da naravno do prve licitacije neće Nišlijama niko ništa uzeti, taj aerodrom je bio uvek iskompleksiranim amerima trn u oku . Naravno sam ubedjen da će se upravo i njima prodati !

  • Peki

    12. april 2018 | 15:29

    Neka država ostavi aerodrom lokalnoj samoupravi, a kada budu propali doneti odluku o likvidaciji i potom DRŽAVA SRBIJA neka preuzme formiranje Aerodroma.Niš! Vrlo jasno i transparentno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA