Brnabić iz Naučno-tehnološkog centra NIS: Dobar primer saradnje obrazovanja i privrede, gura ekonomiju napred

- Naučno-tehnološki centar kompanije NIS je jedan od odličnih primera kako se sarađuje sa privredom i na podršci našim mladim ljudima - rekla je premijerka Srbije

  • 0

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, tokom posete Naučno-tehnološkom centru kompanije NIS u Novom Sadu, da je za brži razvoj i veću konkurentnost naše zemlje, neophodno da prosveta sarađuje sa privredom.

Premijerka oštro odgovorila: EU je naš strateški cilj, a Vulin ima pravo na svoje lično mišljenje

Posebno je istakla da je centar NIS-a odličan primer saradnje sa privredom.

- Interes Vade Republike Srbije je obrazovanje i digitalizacija. Da bi Srbija postala konkurentna, da bi imala rast u budućnosti mi moramo da ulažemo mnogo više i u obrazovanje i u nauku i u istraživanje i za to je, pored toga što su potrebna dodatna sredstva, potrebno da prosveta sarađuje sa privredom. Naučno-tehnološki centar kompanije NIS je jedan od odličnih primera kako se sarađuje sa privredom i na podršci našim mladim ljudima, ali i na tome da radimo na istraživanju i razvoju i guramo ne samo NIS napred, već celu ekonomiju u Srbiji - rekla je Brnabić.

Foto: Vlada Srbije

Ona je napomenula da na ovaj način mogu raditi i ostale kompanije u Srbiji i obećala kompaniji NIS da će Vlada Republike Srbije nastaviti saradnju sa tom kompanijom u, kako je rekla, mnogo većem obimu.

Foto: Vlada Srbije

- Ono što je važno je da naglasim da ovim stopama mogu da idu i ostale kompanije u Srbiji i važno je i da naš prosvetni sistem sarađuje sa kompanijama kao što je NIS gde imamo ovakvu sinergiju da bi istraživanje i razvoj doveli do toga da Srbija brže ide napred. Hvala mnogo kompaniji NIS i Naučno-tehnološkom centru na ovome što ste uradili za Republiku Srbiju i ja vam obećavam da će Vlada Republike Srbije nastaviti da sarađuje sa vama i u mnogo većem obimu u budućnosti da imamo ovakve primere u što većem broju - napomenula je premijerka Brnabić.

Foto: Vlada Srbije

Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev rekao je ovom prilikom da je NIS mnogo uložio u ovaj centar kako bi taj centar bio mnogo efikasniji i da će upravo zbog toga nastaviti da ulažu u nove tehnologije kako bi u Srbiji imali ono što je trenutno najbolje u svetu.

Foto: Vlada Srbije

Naučno-tehnološki centar u Novom Sadu je zavisno društvo kompanije NIS koje pruža naučno-tehnološku podršku delatnostima kompanije i predstavlja centar za razvoj i inovacije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA