Oni su ponos Boljevca: Izvoze mašine u čak 34 zemlje (FOTO)

Brnabić se najpre sastala sa predsednikom kompanije Ljubinkom Gobeljićem, a potom obišla izložbu proizvoda i proizvodnih pogona

  • 3

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić posetila je danas ”FPM Agromehanika“ u Boljevcu, gde se tom prilikom upoznala sa radom i planovima ovog preduzeća, koje je jedan od najvećih proizvođača poljomehanizacije u Jugoistočnoj Evropi.

U Novom Sadu otvoren prvi Šeraton hotel u Srbiji: Naša zemlja je postala poželjno mesto u koje vredi doći (FOTO)

Brnabić se najpre sastala sa predsednikom kompanije Ljubinkom Gobeljićem, a potom obišla izložbu proizvoda i proizvodnih pogona.

Pomenuta firma sarađuje sa indijskom kompanijom "Sonalika", čije traktore marke "solis" sklapa u Boljevcu.

Foto: Vlada Srbije

"FPM Agromehanika" je primer uspešne privatizacije i ta firma je nekadašnja članica IMT-a, u čiju je modernizaciju do sada uloženo više od 11 miliona evra.

Ovo preduzeće izvozi više od 70 odsto svojih proizvoda na 34 inostrana tržišta, najviše u Ukrajinu, Nemačku i Alžir. Direktno zapošljava 250 radnika, uglavnom visokoobrazovanih, sa teritorija opština Boljevac, Zaječar i Bor.

Foto: Vlada Srbije

Kompanija je od prošle godine uključena u sistem dualnog obrazovanja, pri čemu je, uz podršku Privredne komore Srbije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u Boljevcu otvoreno odeljenje za mašinska zanimanja.

Foto: Vlada Srbije

Osim osnovnog proizvodnog programa, mehanizacije za traktore, kompanija uslužno proizvodi i veliki broj delova i sklopova za druge proizvođače poljoprivredne mehanizacije, kao i za firme iz drugih sektora privrede.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    1. jun 2018 | 21:42

    Свака част Бољевчанима што су успели да створе такву фирму!

  • Manja

    1. jun 2018 | 21:06

    Dokaz uspešne privatizacije, ovako se sklapaju ugovori!!!

  • avanturista

    1. jun 2018 | 21:14

    ponos Srbije i trenutne politike

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA