≫ 

Rekao je radnici da mu gas sipa do vrha i odmah shvatio da ga je prevarila: Uzeo je račun i zatvorio tu pumpu!

Još jedan čitalac Telegrafa bio je žrtva prevare na pumpi

  • 33

Nakon obelodanjenog incidenta na NIS pumpi na našem portalu, redakciji Telegrafa javio se veliki broj čitalaca koji su imali slične probleme i nelogičnosti kada su širom regiona pokušali da sipaju gorivo. Zanimljivo je da su gotovo svi sporni slučajevi bili kada su vlasnici vozila želeli da napune svoj rezervoar do vrha.

Prenosimo vam pismo jednog čitaoca u celosti:

"Ja sam u Derventi (BiH) natočio 67 litara plina, a boca je bila od 65 litara. Uz maksimalni pritisak u nju može da stane 61 litar.

Svađao sam se sa tom radnicom, a ona je pokušala da mi objasni kako se plin "skupio" na hladnoći!

Došao na NIS pumpu, rekao "sipajte do vrha": Na kasi je doživeo fras!

Najgore od svega je što ja radim u rafineriji u Bosanskom Brodu sa plinom pa znam procente za plin kad se proizvodi zimi i leti.

Čak i da je to istina, ne može da se skupi 2 litra na 67 litara. Možda na 30.000 litara i može koja litra, mada je i to diskutabilno.

Ovo je bilo previše. Uzeo sam račun i tužio ih inspekciji.

Dobili su kaznu i kasnije su prodali pumpu."

Da li ste vi imali slična iskustva, ili čuli za neko od njih?

Da li je moguće da su stavili dete za volan:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    5. jun 2018 | 16:36

    Meni su na NIS- u sipali 5,5 litara u skuter koji ima 4,5 litre rezervoar a pri tom nije bio prazan do kraja. Pravili me budalom a tražio sam da istresemo sve i kap iz skutera da vidimo koliko ima u njemu goriva. Završilo se tako da su mi naplatili 4 litre samo.

  • Boban

    5. jun 2018 | 23:24

    Lazarevac meser! Odgovor tebi, ja sam ti dao dislajk a evo i zbog čega: 1. Lupaš da ti kradu. 2. Po pravilu i nebi smeli da ti pune bocu na pumpi. 3. Kada ti već izlaze u susret nije lepo da ih ogovaraš. 4. A kako ti kradu jel ti naplate koliko su sipali? 5. Da nisi "takav" ti bi i trebalo po pravilu da izvrneš bocu i isprazniš je do kraja. 6. Od prilike bi trebali u nju da ti sipaju po pravilu 18.2 litara što je 10kg +- 0.02. 7. Ako bi recimo uzeo kod kuće, firmi, da istu bocu staviš na vagu izmeriš i oduzmeš onu cifru crnim slovima na boci recimo 12.7-13.01 ili već šta piše što je njena težina u kilogramima kada je potpuno prazna video bi kolikoostaje kilograma gasa pa pomnožiš sa 1.812 što je približno video bi dali ti je toliko i sipano i naplaćeno na pumpi. Opet ponavljam ne branim nikoga ali nije fer sada sve staviti u isti koš, i one koji muljaju što verujem da su u manjini i one koji na tom poslu zaradjuju "bednu" platu, nije taj posao ni lak ni zdrav. Pozdrav.

  • Raša

    5. jun 2018 | 20:45

    Jel uopšte neko kontroliše firme koje su zadužene za baždarenje aparata za točenje goriva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA