Ministar finansija Siniša Mali razgovarao sa šefom Kancelarije Svetske banke u Srbiji

Podrška i pomoć Svetske banke, kako finansijska, tako i savetodavna, nam je izuzetno značajna - rekao je ministar finansija

  • 0

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali sastao se sa šefom Kancelarije Svetske banke u Srbiji Stivenom Ndegvom, sa kojim je razgovarao o aktuelnim i budućim projektima koje Republika Srbija sprovodi u saradnji sa tom finansijskom insitucijom.

Mali i Ndegva su analizirajući tekuće projekte koji se sprovode sa Svetskom bankom, između ostalog, razgovarali o izgradnji drumskog Koridora 10, koji će biti završen do kraja godine, kao i o predstojećem projektu koji je vezan za reformu Poreske uprave.

Na sastanku je bilo reči i o novim projektima koji su vezani za poboljšanje efikasnosti javnog sektora, kao i za poljoprivredu. Ministar Siniša Mali je istakao značaj saradnje sa Svetskom bankom, koja je važan partner Republike Srbije, i dodao da će učiniti sve što je u njegovoj nadležnosti da se ti projekti efikasno sprovode.

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

U Republici Srbiji je u prethodnom periodu sprovedena fiskalna konsolidacija, započeto restrukturiranje privrede, unapređeno poslovno okruženje, ostvaren dinamičan privredni rast. Ali, posao još nije završen i sada nas očekuju reforma Poreske i javne uprave, kao i restrukturiranje velikih državnih preduzeća. Podrška i pomoć Svetske banke, kako finansijska, tako i savetodavna, nam je izuzetno značajna - rekao je ministar finansija.

Mali i Ndegva su se saglasili da će redovno održavati sastanke.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA