Obustavljen otkup maline u ivanjičkom kraju, poljoprivrednici zabrinuti

Sve hladnjače su prepune robe lošeg kvaliteta zbog kiše

  • 5

Otkup maline na području Ivanjice je obustavljen na većini otkupnih mesta.

Berba malina na jugu Srbije: Od crvenog zlata, do crvene propasti

Mišo Savićević jedan od otkupljivača kaže da je danas obavešten porukom iz kompanije "Krops" da isporuku dostavi do 19 časova.

- Otkupljujem godinama za ovu hladnjaču, ali danas sam obavešten da se otkup obustavlja, a da preuzeto dostavim do 19 časova. Međutim, to je nemoguće, kako ću 150 proizvođača ja da obavestim. Sve hladnjače su prepune robe lošeg kvaliteta zbog kiše. Meni je istovar od sinoć trajao do danas u popodne. Imam izvesnu količinu koju nisam uspeo da predam, zvao sam sve hladnjače da mi prime, ali svi su me odbili jer su u istoj situaciji. Sada mi se niko ne javlja ni na telefon i ne znam šta će biti sutra - kazao je Savićević za Glas zapadne Srbije.

(Telegraf.rs / Glas zapadne Srbije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beograđanka

    19. jun 2018 | 13:02

    Donesite sve maline u Bgd ispred skupštine i pozovite narod da vam pomognu da ih prodate po ceni od 180-200 din/kg . Ja cu prvi kupiti 50 kg za sok a znam da bi se veliki broj okupio.Na žalost ,ovde nam prodaju malinu 125gr po 199,00 dinMnogo mi je zao kako se ponašaju prema vama ...vama koji nas hranite. Držite se dobri ljudi

  • Zoran Veteran

    19. jun 2018 | 12:39

    To se tako diriguje sa vrha, odnosno s polja, kako bi se uništilo i ovo malo zarade seljaku, to vam je ono daćemo im cenu ali ćemo izmisliti razlog da ne zarade, kao sa mlekom i drugim proizvodima, to nije slučajno, sistemski polako...

  • Лицемер

    19. jun 2018 | 11:30

    Све је то део специјалног рата против словенских земаља.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA