Predstavnici vodećih francuskih kompanija u Srbiji: Na sastanku sa Vučićem govorii o snažnijoj ekpnomskoj saradnji (FOTO)

Tokom sastanka je razmotren napredak postojećih zajedničkih poslova, poput koncesije za aerodrom, dodeljene kompaniji Vansi, upravljanja otpadom na deponiji u Vinči, nabavke helikoptera za srpsku policiju i vojsku, kao i projekta metroa u Beogradu, za koji je rečeno da će uskoro biti u celosti definisan

  • 34

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas članovima delegacije MEDEF - Pokreta francuskih preduzetnika, da Srbija pridaje veliki značaj razvoju odnosa sa Francuskom, a posebno razvoju ekonomske saradnje.

Vesić: Startap kompanije i kreativna industrija su budućnost Beograda. Pomoći ćemo mladima da počnu posao

Predsednik Vučić je istakao da ga raduje što, uoči posete Francuskoj i susreta sa predsednikom Emanuelom Makronom, ima priliku da sa delegacijom MEDEF razmotri mogućnosti za snažnije ekonomske veze dveju zemalja, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

On je upoznao predstavnike francuskog biznisa sa ekonomskim pokazateljima, koji ukazuju na značajan napredak srpske privrede, zahvaljujući preduzetim reformama.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Francuska delegacija, koja boravi u Beogradu da bi se upoznala sa rezultatima preduzetih reformi i mogućnostima za ulaganje u srpsku privredu, konstatovala je da je stanje ekonomije u Srbiji veoma unapređeno u odnosu na njihovu posetu 2014. godine, a da je njihov ponovni dolazak dokaz da je Francuska sve više zainteresovana za poslovanje sa Srbijom.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Predsednik Vučić i delegacija, koju čine predstavnici vodećih francuskih kompanija, od kojih mnoge već posluju u Srbiji, saglasni su da postoje velike mogućnosti za nove zajedničke projekte.

Tokom sastanka je razmotren napredak postojećih zajedničkih poslova, poput koncesije za aerodrom, dodeljene kompaniji Vansi, upravljanja otpadom na deponiji u Vinči, nabavke helikoptera za srpsku policiju i vojsku, kao i projekta metroa u Beogradu, za koji je rečeno da će uskoro biti u celosti definisan, navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosta

    26. jun 2018 | 13:42

    Francuska je moćna, ekonomski jaka zemlja. Obim investicija iz te zemlje bi mogao biti znatno veći. To očekujemo u narednom periodu.

  • kiki

    26. jun 2018 | 16:27

    Odlican potez. Neka ulazu u nasu privredu, samo napred.

  • pedja

    27. jun 2018 | 07:51

    Ovo je velika cast i ukazano poverenje nasoj zemlji od strane Francuza,koji su uvideli da smo postali stabalna zemlja zato i zele da investiraju kod nas !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA