U kupovinu samo cegerom: Sa naplaćivanjem kesa počinju još dva trgovinska lanca

Od 9. jula će svi kupci koji budu ostvarili račun veći od 1.500 dinara dobijati besplatne cegere

  • 3

Kompanija "Delez” počeće, od 16. jula, da naplaćuje plastične kese i u prodavnicama „Maksi” i „Tempo”. Kese će koštati dva dinara u „Maksiju”, odnosno pet dinara, koliko će stajati one veće u hipermarketima.

U ovoj trgovinskoj kompaniji rekli su da je upotreba plastičnih kesa smanjena 60 odsto u "Šop end go” prodavnicama, u kojima je ova praksa uvedena pre tačno tri meseca.

- Svest građana se polako menja i drago nam je što smo naišli na pozitivne reakcije građana - kažu u "Delezu" i dodaju da prema iskustvu koje imaju s drugih tržišta, cena treba da bude simbolična, ali dovoljna da podseti kupce o značaju promena navika koje su usmerene ka zaštiti životne sredine.

Još jedan trgovinski lanac počinje da naplaćuje kese: U Beogradu će za nekoliko godina one biti zabranjene

U prilog tome ide i podatak da je u drugim zemljama u kojima posluje ovaj belgijski trgovac upotreba kesa smanjena gotovo 80 odsto.

- Zaposleni u radnjama nam prenose svakodnevna iskustva i da je zapravo sve više onih koji dolaze u kupovinu s cegerom. To je ono što želimo da postignemo i u "Maksiju" i "Tempu" - kaže za Politiku Mirjana Jovašević, direktorka za korporativne komunikacije i održivo poslovanje kompanije "Delez Srbija".

Zbog toga će, u nedelji pre početka akcije, od 9. jula svi kupci koji u "Maksiju" budu ostvarili račun veći od 1.500 dinara, odnosno u "Tempu" za račun veći od 3.000 dinara, dobijati besplatne cegere, sve do isteka zaliha.

(Telegraf.rs/Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hahsmahahaha

    5. jul 2018 | 12:22

    Grohotom se nasmijah. Kaze ljudi ne uzimaju kese jer im savjest proradila. Srpkinjo jer nece da vama kapitalistima dajemo pare koje i nemamo ako hoces iskreno

  • Ђура

    23. jul 2018 | 07:00

    Неко то доноси законе.Највише настрадају касирице,јер их незадовољни потрошачи нападају кад им кажу да се кесе наплаћују.Овим путем апелујем да се од тога уздрже јер нису оне то измислиле,оне ту раде за малу плату и морају да слушају своје предпостављене.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA