Komisija odbila Miškovićevu ponudu: Sava centar i dalje čeka rekonstrukciju, pregovori se nastavljaju

- Tokom pregovora štitićemo interese Grada Beograda i borićemo se da obezbedimo uslove da se Sava centar rekonstruiše i razvija - rekao je Goran Vesić

  • 1

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je Komsija za sprovođenje postupka za izbor partnera za rekonstrukciju i upravljanje objektima JP "Sava centar" donela odluku da se ponuda kompanije Delta holding odbije kao nepotpuna, ali da će pregovori sa Deltom biti nastavljeni.

Mišković kupuje Sava centar: Delta holding pobedio u prvom nadmetanju

- Komisija je istovremeno preporučila Skupštini grada Beograda da počne direktne pregovore sa kompanijom Delta holding s obzirom da su bili jedini ponuđač koji je učestvovao u postupku i da zakoni predviđaju takvu mogućnost - rekao je Vesić, navedeno je u saopštenju.

On je naveo da Grad Beograd prihvata predlog Komisije i da će započeti direktne pregovore sa jedinim ponuđačem, kompanijom Delta holding, a na osnovu ponude koju je ta kompanija uputila.

Jedan od simbola Beograda čeka rekonstrukciju; Foto: Wikipedia/Daniel Aragay

- Zahvaljujemo se kompaniji Delta zato što je poslala ponudu i učestvuju u ovom procesu. Tokom pregovora štitićemo interese Grada Beograda i borićemo se da obezbedimo uslove da se Sava centar rekonstruiše i razvija - rekao je on.

Kako je dodao, ukoliko pregovori budu uspešni ugovor će se naći pred odbornicima Skupštine grada Beograda koji će odlučiti da li će ugovor biti usvojen ili ne.

- Ukoliko pregovori ne budu uspešni obavestićemo javnost šta će Grad Beograd preduzeti kako bi se Sava centar rekonstuisao i uspešno radio - dodao je Vesić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    19. jul 2018 | 16:51

    Divlje sagrađen objekat, nije izvršen tehnički prijem i nije dobio upotrebnu dozvolu. Energetski totalno neefikasan, sa ogromnim dugovima za grejanje i struju. Bez razmišljanja srušiti ga i na njegovo mesto sagraditi kvalitetan moderan hotel.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA