Rent-a-život: Sve što može da nam zatreba, neko negde iznajmljuje (od čaša, preko frižidera i špijunske opreme do dečka na dan)

Činjenica je da onima koji uđu u biznis rentiranja posla ne manjka

  • 4

Pre 20 godina prva asocijacija na reč "iznajmljivanje" bili su diskovi sa filmovima, kasnije su to postali stanovi, a danas - sve što nam padne na pamet.

Garaže, automobili, konzole za igrice, frižideri, veš-mašine, bubice za ispite, špijunska oprema, haljine, skupocene torbice, smokinzi, točilice za pivo, čaše, beli golubovi, muževi...Spisak stvari koje se danas iznajmljuju mogao bi da ide u nedogled.

Boba je stvorila kuću iz snova sa tajnim prolazima: Sve je u njoj staro, sa otpada i buvljaka, osim krova, a deluje kao da je iz bajke (FOTO)

Sve što nekome može da zatreba, neko negde izdaje. Da li nam se zbog niskih plata više isplati da nešto iznajmimo nego da kupimo, ili samo pratimo svetske trendove, nije sasvim jasno, ali je činjenica da onima koji uđu u biznis rentiranja posla ne manjka.

RENT-A-MUŽ 

"Po vrlo povoljnim cenama iznajmi dečka koji će raditi sve ono što poželiš, zajedno sa tobom, umesto tebe..." Ovo je samo jedan od brojnih oglasa firmi koje nude ovu uslugu, a koriste je svi oni kojima je dosta stalnih zapitkivanja familije na zajedničkim okupljanjima. Cena zavisi od onoga za šta vam je potreban i od dužine trajanja angažovanja. Osim pratioca on može da bude i majstor, nosač, vozač, pomoć za kupovinu...

Kućni aparati i bela tehnika iznajmljuju se i na godinu dana, Foto-ilustracija: Profimedia

FRIŽIDER NA MESEC DANA

Sve više nedovoljno opremljenih stanova otvorilo je mogućnost za iznajmljivanje tehničkih uređaja i kućnih aparata. Tako tokom zimskih meseci može da se iznajmi TA peć za 50-ak evra, dok se veš mašine, šporeti i firižideri mogu naći po toj ceni za celu godinu. Za ljubitelje kafe čak postoji mogućnost iznajmljivanja aparata za espreso.

Skupocene naočare za male pare, Foto-ilustracija: Foter/manoftaste.de

SKUPOCENI AKCESOARI

Dizajnerske tašne koje koštaju od nekoliko stotina, pa do nekoliko hiljada evra za nas smrtnike su nedostižne. Ipak, ako ne želimo da kupujemo jeftine i nekvalitetne kopije, možemo skupe originale da iznajmimo na dan, dva. Iznajmljivanje luksuznih torbi na 24 sata košta od 2.000 do 3.000 dinara, dok je za naočare za sunce dovoljno i 1.000 dinara dnevno, a za 50-ak evra na dan može da se dobije i ajfon.

ŠPIJUNSKA OPREMA

Ako sumnjate da vas devojka ili dečko varaju, danas nema potrebe da angažujete privatne detektive, jer opremu za snimanje, praćenje i prisluškivanje lako možete da iznajmite i to ne za velike pare. Mikro kamere, bubice, prisluškivači samo su neke od "igračaka" dostupnih na tržištu.

Bubice i prisluškivače koriste i studenti, Foto: Telegraf

ČOVEK ZA ČEKANJE U REDU

Pošto većina ustanova koje bi trebalo da nam budu na usluzi radi kada i mi, pa svi posle posla jurimo u banke i pošte, jedna od najvećih muka današnjice postala je čekanje u redovima. Naravno, odmah su se našli ljudi koji će ovu muku da naplate, pa iznajmljuju sami sebe za stajanje u redu i ovu uslugu naplaćuju oko 1.000 dinara.

Naplaćuje čekanje u redu, Foto-ilustracija: Tanjug/AP, kupujemprodajem.com

GOLUBOVI ZA SVADBE

Golub kao simbol ljubavi, harmonije, mira i čistoće duha sve je češće deo naših proslava. Bilo da je u pitanju venčanje, rođendan ili kršetnje, iznajmljivanje goluba na da n košta od 40 do 60 evra. Zanimljivo je da se ove ptice vraćaju svom vlasniku čak i sa mesta na kom ranije nikad nisu bili.

Beli golubovi za 50-ak evra, Foto: Foter/Flickr/zen

SONI

Čovek bi rekao da je era iznajmljivanja Sonija ostala u prošlosti, ali da će dečaci uvek biti dečaci najbolje pokazuje to što oglasi za iznajmljivanje ove konzole i dalje iskaču sa interneta, iz novina, ali i sa bandera. Za dan je potrebno izdvojiti od 1.500 do 2.000 dinara.

HALJINE, ODELA, VENČANICE

Sve je manje mladih koje odlučuju da kupe venčanicu i to nije ništa novo, ali sve je više žena koje za razne svečanosti ne kupuju skupocene haljine, već ih iznajmljuju. Rentiranje dizajnerskih haljina košta od 30 do 300 evra. I minimalna cena rentiranja muških odela je oko 30 evra.

Točilica na kućnu adresu, Foto: Milena Đorđević

SVE I SVAŠTA ZA ŽURKE

Ukoliko vam slučajno za žurku ili neko slavlje zatreba laser, možete ga iznajmiti za 50 evra. Ako vam je do pevanja, možete iznajmiti karaoke mašinu sa 4.000 pesama za 100 evra. Tu su i točilica za pivo, kabine za slikanje, pa čak i čaše, escajg i tanjiri.

(Gorica Avalić/g.avalic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA