≫ 

Platiš šest, dobiješ tri jaja: Da li ovaj jeftin trik služi da nas natera da kupujemo duplo više? (FOTO)

- Došla sam kući i rešila da napravim kajganu za mene i brata za doručak. Otvorim pakovanje od 6 komada i vidim jedno razbijeno jaje - kaže čitateljka

  • 15

Toga da kupac plati robu ili uslugu, a ne dobije ono što je hteo, oduvek je bilo. Čini se da je sad postalo svakodnevica jer, ako je suditi po onome što nam prijavljuju čitaoci, sve češće dolazi do propusta po trgovinskim lancima.

Kupci se žale na kese od 2 dinara, tanke su, smetaju im reklame, a trgovinski lanci su nam rekli svoje stavove

Najnovija "situacija" desila se našoj čitateljki iz Beograda koja je umesto šest jaja, koliko je platila pakovanje, uspela da iskoristi tri.

- Došla sam kući i rešila da napravim kajganu za mene i brata za doručak. Otvorim pakovanje od 6 komada i vidim jedno razbijeno jaje. Probam da uzmem sledeće, ono zalepljeno, cimnem ga malo jače, ono pukne. Probam treće, i ono zalepljeno za kartonsko dno. Probam nežnije da ga izvučem iz pakovanja, međutim, ljudska pukne. Tako umesto 6 dobijem 3 komada - priča naša sugrađanka, koja kaže da joj ovo nije prvi peh jer joj se pre nekoliko meseci dogodilo da otvori pakovanje i da jedno jaje fali.

Nakvašeno pakovanje Foto: Telegraf

- Nije to smak sveta, niti ću ja da propadnem za jedno ili dva jajeta, ali znate kad se malo-malo dogodi tako neki propust, onda ne možete da ne budete besni. Zato sada otvorim svako pakovanje pre nego što ga ubacim u korpu.

Goran Papović iz Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS) kaže da kupci najbolje mogu da se zaštite tako što će da otvore pakovanje jaja i provere da li je sve kako treba i priznaje da i sam radi isto. Ovo se ne odnosina lepljenu robu i pakovanja u celofanu.

- Čak i ako kupac dođe kući i taj dan ili sutradan primeti da ima razbijenih komada, ima pravo na povraćaj novca ili zamenu robe - ističe Papović.

Zaljepljene ljuske za dno pakovanja Foto: Telegraf

PROBLEMATIČAN HLEB

Nije retkost ni da rezani hleb koji je obogaćen aditivima da bi duže mogao da potraje, već drugi ili treći dan bude pun plesni. Povrh svega, on je čak i nešto skuplji u odnosu na običan beli hleb.

Prema rečima Papovića, radi se o specijalnim vrstama hleba koji zovu "antifriz".

- Pakovanja sa sečenim hlebom nisu hermetički zatvorena, tako da on dolazi u dodir s vazduhom zbog čega brzo pobuđavi. Potrošačima može da pomogne ako ga stave u frižider, pogotovo kad je ovako toplo vreme - savetuje Papović.

A vi dobro otvorite oči kad kupujete hranu. Ako ništa drugo poštedeli ste sebe dodatnih troškova i neprijatnosti oko vraćanja robe.

VIDEO Majka zloupotrebila decu za skupljanje pomoći:

(S.Vasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    13. avgust 2018 | 22:18

    Pa zar neko kupuje jaja a da ne otvori pakovanje da proveri jesu li cela?

  • Iggy.rs

    13. avgust 2018 | 22:12

    A da slijedeci put otvoris pakovanje i provijeris jesu sva jaja citava.

  • jajeijaje

    13. avgust 2018 | 23:19

    Svako razuman proveri jesu li sva jaja na broju i da li su zdrava. Ahaha!Popipas, malo okrenes,stisnes da li sunaprsla... i nema prevare. Onda przis jajca,naravno! Ili kuvas, kako volis!Idi begaj, nemaproblem sa jajci!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA