Kako da svom detetu omogućite da stekne diplomu prestižnog univerziteta?

Početak još jedne školske godine i večita dilema roditelja: Da li sam svom detetu obezbedio najbolje obrazovanje? Ako i jesam u ovom momentu, šta će biti sutra, koju školu će upisati a koji fakultet završiti? Uvek može bolje, onoliko bolje koliko pametnije baratate novcem koji odvajate za ulaznicu vašeg deteta u svet neograničenih mogućnosti i kvalitetnijeg života

  • 0

Dobro obrazovanje često je i skupo, pa je potrebno na vreme početi sa prikupljanjem novčanih sredstava za tako važan životni poduhvat. Imajući u vidu prosečne kamatne stope na depozite u bankama, postavlja se pitanje koji su to alternativni načini za uvećanje kapitala i unapređenje finansijskog stanja i kako svojoj deci osigurati budućnost kakvu za njih priželjkujete.

Da li ste razmišljali o ulaganju u investicione fondove? Investicioni fondovi su vid kolektivnog investiranja koji vam pruža mogućnost da svoj novac plasirate na finansijsko tržište, kako biste ostvarili veći prinos od npr. prihoda od bankarske kamate, uz značajno manji rizik ulaganja u odnosu na direktno berzansko ulaganje. Bez obzira na visinu iznosa uloženih sredstava, koliko god odlučite da investirate na ovaj način, investicioni fondovi mogu biti idealan izbor za sve ulagače, bilo da ste početnik ili jedan od iskusnijih.

Prednosti ulaganja u investicione fondove su brojne. Imajući u vidu da je za individualna ulaganja na tržištu kapitala neophodno kontinuirano praćenje kretanja tržišta i vrsno poznavanje pravilnog ulaganja, važno je znati da imovinom investicionog fonda upravlja stručno i ovlašćeno lice – portfolio menadžer, čime je obezbeđeno profesionalno upravljanje vašim ličnim sredstvima. Pritom, ulaganjem u veći broj finansijskih instrumenata koji se nalaze u portfoliju investicionog fonda, kao što su, depoziti, obveznice ili druge hartije od vrednosti, rizik ulaganja se svodi na najmanju moguću meru za očekivani nivo prinosa. Investicione jedinice u svakom trenutku možete da prodate i u najkraćem roku da dođete do novčanih sredstava, što je uvek dobra opcija s obzirom na brojne nepredvidive okolnosti koje život sa sobom nosi. Praćenjem vrednosti investicione jedince, u svakom trenutku znate koliki je prinos, kao i koliko uspešno fond posluje, a prodajom investicionih jedinica ne gubite prihod koji je ostvaren do trenutka prodaje.

Možda će ovog septembra vaše dete prvi put sesti u školsku klupu i tek početi da sriče slova, ali mi smo sigurni da ga vi već vidite kao ponosnog akademca sa diplomom prestižnog univerziteta u rukama. Nikada nije previše rano da mislite o ovim stvarima. Investirajte mudro, jer budućnost vaše dece nema cenu!

Foto: Promo

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA