Prevara u Amanu: Skupo naplatili GRATIS na akciji za kupovinu pene za brijanje

Gratis debelo naplaćen, kupac klasično obmanjen, u poznatom lancu kažu "tehnička greška"

  • 3

Velika razlika u ceni istovetnih pena za brijanje u trgovinskom lancu Aman razljutila je umalo prevarenog potrošača. On je kao dokaz priložio fotografiju apsurda da je 200 mililitara sa još 100 gratis za skoro 50 dinara skuplje od bočice istog proizvođača od 300 mililitara bez navodne akcije.

Ko nije dovoljno dobro zagledao i imao je poverenje u domaći trgovinski lanac ne bi nikako uštedeo. Žuto-crvena kombinacija boja stari je marketinški trik, osmišljen da se istakne proizvod i privuče poglede. Međutim, u ovom slučaju kupovine pene za brijanje u Amanu je čisto dovođenje u zabludu jer su boca sa takvim mamcem za poglede i obična, bez ikakvog gratisa zapravo blizanci - isti brend, tip, zauzimaju jednako mesta u prostoru, identično teške.

Zoran je kupio "Pežo" kod distributera u Beogradu i ubrzo saznao da mu garancija važi samo u Africi: Da li je to stvarno moguće?

Pisana garancija uštede kupca navodnim gratisom je lažna. Pa ko se upeca, upecao se.

- To je klasičan pokušaj obmane kupaca. Pišu se prekršajni nalozi, završe na sudu, ali od toga nema ništa, posle dve godine zastarevaju. Nije u pitanju izolovan slučaj, potrošači se itekako žale, ali Aman prednjači. Pogotovu je šteta što tako posluje jedan domaći lanac - kaže Goran Papović iz Nacionalne organizacije potrošača Srbije i dodaje da se smanjuje poverenje ljudi u trgovinske lance. Mada mnogi nasednu, sve više njih i po nekoliko puta proverava deklaracije.

On ističe, nepoštenje prodavaca ide i dotle da navodne akcijske cene drže duže od "redovnih", što je zabranjeno.

Foto: Reddit

Jedan od korisnika društvenih mreža ispod podeljene fotografije razočaranja u kupovini pene za brijanje sumirao je dva najčešća tipa manipulacija u prodavnicama na koje nailazi:

1. Proizvod košta 50 dinara, poskupi na 70, 75, i ode na sniženje/akciju i na akciji sada košta 60.

2. Proizvod košta 200din za 200g. Vremenom se neprimetno smanjuje gramaža proizvoda, a zadržava se cena, sa 200gr na 190gr, pa na 180gr. Nakon nekog vremena se uvede family pakovanje, koje je 200gr i košta 220.

AMAN: SAMO TEHNIČKA GREŠKA

Iz Amana o slučaju velike razlike u cenama tvrde da je reč samo o tehničkoj greški.

- U pitanju je tehnička greška, koju je prouzorkovao program i one se dešavaju u svim velikim sistemima. Cena oba artikla je 229,99 u pitanju su dve serije proizvodnje 200ml + 100ml i 300ml i ista će biti korigovana u toku današnjeg dana u najkraćem roku - kratko su nam odgovorili iz Amana  o slučaju različitih cena pena za brijanje.

(Telegraf.rs/M.Ro.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milic

    30. avgust 2018 | 15:58

    oce da nas prevare jordanci. nece moci.

  • CVeki

    30. avgust 2018 | 21:10

    Advertajzing je moćna stvar,dovoljno sam video i pročitao,neka oni traže greške a ja ću ih zaobilaziti ubuduće u širokom luku .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA