≫ 

Ekskluzivno: Čovek koji je "kriv" za upoznavanje Melanije i Donalda Trampa prvi put govori o tome za Telegraf.rs (FOTO) (VIDEO)

Ambasador UN Paolo Zampoli je Trampov dugogodišnji prijatelj i saradnik, a za Telegraf otkriva kako je upoznao predsednika i prvu damu SAD

  • 1

Paolo Zampoli je biznismen italijanskog porekla koji je svoju karijeru započeo u Njujorku. Višegodišnje iskustvo i uspeh u modnoj industriji i nekretninama doneli su mu brojne kontake i saradnju sa svetski poznatim imenima, poput aktuelnog predsednika SAD, Donalda Trampa.

Kao vlasnik prestižne modne agencije u Njujorku, Paolo je svoj biznis preusmerio na rad sa nekretninama i ostvario saradnju sa Tramp organizacijom, kao direktor internacionalnog razvoja.

Milena Djordjevic

Rado se priseća prvih dana saradanje sa Trampom.

- Predsednik Tramp je promenio moj život. Njemu dugujem to što sam postao američki državljanin i što sam ostvario uspešnu karijeru u nekretninama. Bio je odličan šef, veoma strog, ali ja sam bio dobar učenik.

Foto: Milena Đorđević

Kao Ambasador Komonvelta Dominika u Ujedinjenim nacijama, Zampoli je je trenutno usmeren na istraživanja i razvoj u okviru veštačke inteligencije.

- Veštačka inteligencija je naša budućnost, to je četvrta revolucija. U UN smo oformili organizaciju koja se zove World Artificial Intellignce Organisation (WAIO), čije članice predstavljaju neke od najjačih kompanija iz privatnog sektora.  Zaista se trudimo da ljudima približimo veštačku inteligenciju, kao i da objasnimo da nam je ona neophodna. Pomoću nje ćemo moći da stvorimo nova zanimanja, a ne samo da eliminišemo manje zahtevne poslove.

 
Mr President.A post shared by AMB PAOLO ZAMPOLLI (@ambassadorzampolli) on

Ambasador Zampoli predviđa sve veći razvoj softvera za prepoznavanje lica i njihovu rastuću ulogu u bezbednosti i borbi protiv terorizma i kriminala. Kao izazov se javlja saradnja između agencija za bezbednost i zemalja.

- U zemljama poput Kine, već postoji 170 miliona kamera na platformi. Do 2020. godine će biti oko 600 miliona kamera za praćenje. Kao problem nastaje veza između agencija za bezbednost širom sveta i određene zemlje jer niko ne želi da deli svoje informacije.

Na šta je konkretno mislio i kako bi on rešio ovaj problem, pogledajte u videu na početku teksta.

(A. Petrović/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Klimt-Bec

    8. septembar 2018 | 16:39

    I ja bih se smejao kao i on da imam njegov konto i Melaniju kraj sebe!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA