≫ 

Hoćete da pokrenete sopstveni posao? Evo zašto će vam to od 1. oktobra biti lakše (FOTO)

Od 1. januara 2019. godine uvodimo potpune elektronske poreze na imovinu, da građani i plate elektronski i da imaju potpuno transparentan uvid - napomenula je Brnabić

  • 2

Digitalizacija je najveći prioritet Vlade Srbije, dosta je učinjeno, a postoje i planovi i znamo kako da se to unapredi i u narednim godinama, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

Prvo članstvo u EU, pa ukidanje rominga, do tada samo niže cene: Jasna poruka evropske komesarke (FOTO)

Ona je, posle susreta sa evropskom komesarkom za digitalno društvo i ekonomiju Marijom Gabrijel, rekla da je "generalno zadovoljna" onim što je do sada urađeno u toj oblasti u relativno kratkom periodu, ali da se ne sme posustati.

- Ne smemo da se uljuljkujemo da idemo pravim putem, treba bukvalno svaki dan da napredujemo. Moramo da nastavimo da idemo jednako brzo i još brže nego do sada - istakla je Brnabić.

Ana Brnabić - Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Prema njenom mišljenju, digitalzacija društva i privrede u Srbiji je najveća šansa da zemlja postane konkurentnija i efikasnija, da se ima brži i održiviji ekonomski rast, a samim tim i veća plate, penzije i ulaganja u obrazovanje i zdravstvo.

Brnabić je ukazala da je prvi prioritet bila digitalizacija javne uprave, koja će pružati bolje usluge građanima i privredi, a istovremeno je elektronska uprava "moćan alat u borbi protiv korupcije".

- Povezali smo baze podataka državnih organa. Od 1. januara 2019. godine uvodimo potpune elektronske poreze na imovinu, da građani i plate elektronski i da imaju potpuno transparentan uvid - napomenula je ona.

Brnabić posle razgovora sa evropskom komesarkom - Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljevic

Brnabić je najavila da će od 1. oktobra krenuti program poreskih podsticaja za preduzetništvo za sve slojeve društva, a posebno za mlade ljude koji prvi put osnivaju kompanije, zahvaljujući kojem će u prvoj godini poslovanja biti oslobođeni plaćanja poreza i doprinosa.

Gabrijel je ocenila da Srbija na polju digitalne transformacije ima priliku da postane lider u regionu i konstatovala da je impresionirana napretkom koji je zemlja učinila u toj oblasti.

- Čvrsto sam uverena da bi digitalna agenda mogla da bude akcelerator evropske budućnosti Srbije - rekla je Gabrijel.

VIDEO: On ima jedan od najneobičnijih biznisa na svetu, on šeta ljude 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iva

    17. septembar 2018 | 16:03

    Neka hvala jel treba za drzavu da radim

  • Milena

    18. septembar 2018 | 23:21

    Poštenim radom u privatnom poslu niko se nije oboogatio. Zaista treba imati hrabrosti i upustiti se u tu avanturu. Lako se ulazi, ali jako "teško" izlazi. Pojedoše razne dażbine. Nikad više u privatan posao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA