"Špar" dolazi u Srbiju? Naše tržište vapi za velikim trgovinskim lancima

Ovakve najave govore o stabilnosti i potencijalu tržišta, rekao je ministar trgovine Rasim Ljajić

  • 10

Ministar trgovine Rasim Ljajić izjavio je da na tržištu Srbije ima prostora za dolazak velikih trgovinskih lanaca, kao što je holandski Špar.

Komentarišući za TV Prava izjave predstavnika Špara da razmatraju mogućnost poslovanja u Srbiji, Ljajić je kao da bi to bilo više nego dobrodošlo.

Najbogatiji u Srbiji troše 1.407 evra više od najsiromašnijih: Svetska banka ukazala na veliki jaz u našoj zemlji

On je kazao da dolazak novih trgovinskih lanaca ne zavisi od Vlade Srbije već od investitora, ali da takve najave govore o stabilnosti i potencijalu tržišta.

Po pisanju današnjih "Večernjih novosti" u Srbiju će Špar ući tako što će kupiti Merkator S, koji je u sastavu Agrokora.

Konkurencija na tržištu je poželjna, istakao je Ljajić i naveo da trenutno u Srbiji 30 odsto trgovine čine moderni trgovinski lanci, dok je 70 odsto tradicionalna trgovina, a u regionu je obrnuta situacija.

Ukazao je da je oprema za bebe u Srbiji 20 do 30 odsto skuplja nego u okolnim zemljama, zbog čega je i Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula protiv 172 učesnika na tržištu bebi opreme postupak ispitivanja povrede konkurencije.

- Videćemo kakva će biti odluka Komisije - kazao je Ljajić i podsetio da je kazna za povredu konkurencije na tržištu 10 odsto prihoda ih prethodne godine.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • E

    26. septembar 2018 | 12:01

    E,ja bih pre rekao da male prodavnice cvetaju,zato što kod njih možeš na crtu do plate ili penzije! To je moje mišljenje:)

  • Vozac

    26. septembar 2018 | 12:30

    Znaci opet hrvati dolaze kod nas.SPAR je jedan od najskupljih marketa na zapadu

  • Züri

    26. septembar 2018 | 12:03

    Sve dok ne dođu ALDI i LIDL biće onako,kad oni dođu biće mnogo bolje,prave veoma jaku konkurenciju ostalima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA