≫ 

Slikao je račune od goriva sa NIS-ove pumpe i shvatio da je za pet dana dizel dva puta poskupeo

Imam utisak da kako okrenem glavu dizel poskupi, objašnjava jedan vozač

  • 57

Svaki odlazak na benzinsku pumpu u Srbiji donosi novo iznenađenje - ružno, na žalost, jer je cena benzina, dizela i gasa pri svakom odlasku do točilice sve veća i veća.

Nisu vozači u Srbiji razmaženi, navikli su oni na visoke cene goriva, ali se malo ko seća ovakvog haosa na benzinskim pumpama.

Zašto gorivo u Srbiji ne može da pojeftini, iako cena nafte pada u celom svetu

- Radim kao vozač i često točim gorivo. Imam utisak da kako okrenem glavu dizel poskupi. Kolega i ja samo počeli da se kladimo koja će cena da nas dočeka na pumpi - priča vozač Miloš Ivić (32).

Tri meseca su prošla od protesta zbog visoke cene goriva, a njemu cena ne da nije pala, već je iz minuta u minut sve veća.

Na većini benzinskih stanica benzin BMB 95 je dostigao cenu od 156,70 dinara, a evrodizel 166,90 za litar. Nešto kvalitetnija goriva obogaćena aditivima ruše sve granice, pa "bolji dizel" ide preko 170 dinara.

Da ovo nisu samo prazne priče pokazuje i primer jednog vozača koji je slikao fiskalne račune tri točenja goriva u razmaku od pet dana na NIS-ovoj pumpi. On je uvideo da je litar kvalitetnijeg goriva za tri dana poskupeo 171,4 dinara na 172,4, a nakon dodatna dva dana cena je skočila za još dva dinara.

Cena dizela (u evrima), Foto: Printskrin UNKS

To znači da je za menje od nedelju dana gorivo poskupelo za tri dinara.

Cna benzina (u evrima), Foto: Printskrin UNKS

Za poskupljenja "naftaši" krive nizak nivo Dunava, jer su barže plovile poluprazne pa je samim tim i cena transporta bila veća. Kako se ponovo najavljuje pad nivoa reke, pribojavaju se da će cena ponovo morati da se pomeri naviše.

Cena autogasa (u evrima), Foto: Printskrin UNKS

VIDEO Automobil u sekundi izgoreo na pumpi u Beogradu:

(G. A.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sandra

    14. oktobar 2018 | 15:26

    G drive jutros 175, katastrofa!. Tako bezobrazno bez najave samo podizu cene. Razlog?? Ajmo jedan pravi bojkot jer je ovo neizdrzivo!!!

  • ivica

    14. oktobar 2018 | 18:16

    Ma da stave cenu goriva sutra 200 din.narod ce komentarisati tiho i to je to dok se u evropi poskupljenje od jednog centa burno propracuje.

  • Ivan

    14. oktobar 2018 | 17:09

    Svakog dana prolazim pored pumpe i uvek imam obicaj da pogledam koliko kosta gorivo trenutno. Bukvalno svakog dana 50 para vise u odnosu na predhodni dan. Ali bukvalno svakog dana! Nikad da padne cena. Kada jave na TV-u da ce poskupeti gorivo za 2-3 dinara onda nastane haos na drustvenim mrezama, u medijima, komenarise se negativno i siguran sam da se sada ovako tiho povecava cena mic po mic da bude neprimeceno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA