≫ 

Ludilo u Lidlu ne jenjava: Kupci i dalje čekaju u redu i sudaraju se kolicima. Proverili smo koliko danas košta piletina i šta je na akciji

Hit su čokoladne krofnice, ali na akciji ima i mesa

  • 38

Odlučio sam da svratim u Lidl i proverim koliko danas košta čuvena piletina za koju su se ljuti grabili tokom trajanja akcije proteklih četiri dana. Na moje iznenađenje, ljudi su i danas čekali u dugom redu ispred prodavnice.

Novosađanin u Lidlu kupio pola tone šećera: Kada su ga pitali zašto, dao je sasvim iskreno objašnjenje

Zbog čega dolaze danas, pitao sam se...

- Ima drugih stvari koje su jeftine: jabuke, šargarepa, pileća krilca... za te pare ni na pijaci nema da se kupi - priča Malina Miloradović sa Novog Beograda.

Foto: M. Beljan

U redu se naveliko pričalo o čokoladnim krofnama.

Lidl stigao u Srbiju, a evo kakve cene čekaju potrošače:

- Ne mogu da vas slušam više, sad moram da ih kupim i ja - smejao se jedan od kupaca.

Gužvu pravi, pričaju u redu, to što svako mora da unese kolica, jer nema korpi.

- Mislim da malo tu nemačku disciplinu treba da promene. Čovek uđe da kupi hleb i mleko, a mora da nosi kolica - pričala je jedna od žena koje su stajale u redu.

A onda je nastala i prepirka - dok je ona predlagala da se ograniči količina jednog istog proizvoda koje neko može da kupi, druga žena u redu je branila pravo na slobodnu kupovinu.

Foto: M. Beljan

- Svi su kupovali na veliko. Ja sam došla već u subotu za lazanje koje su bile na akciji i nije ih bilo. Juče sam bila i nije ih bilo... Te akcijske artikle treba da ograniče da kupe po jedan - dva, koliko treba za jednu prodicu - pričala je ona.

Posle 15 minuta čekanja stigao sam na red. Prigrabio sam ogromna kolica i sa njima kreno u pohod na akcije. Prvo sam natrpao krofne, koje koštaju 29.99 dinara.

Gde god da se pomerite udarićete u nečija kolica, a "vožnja" po supermarketu zahteva da se najpre malo izveštite u uslovima "saobraćajne gužve". Najveći zastoj je kod delikatesa i pijace.

Foto: M. Beljan

Pravi hit je šargarepa koja košta 39,99 umesto 69,99 dinara, ali i pomorandže (99,99 umesto 189,99). Čeri paradajz takođe košta 99,99 dinara, a stara cena je 70 dinara više.

"Bio sam na otvaranju svih tržnih centara i prodavnica i nije me sramota": Javio nam se čitalac sa čekačkim stažom i otkrio nam svoju taktiku

Treba voditi i računa o gramaži, jer neke cene iako su svakako povoljne, odnose se na 500 grama proizvoda.

Tako pola kilograma ćevapa košta 149,99 dinara umesto 199,99. Pileća krilca staju 99,99 dinara za pola kilograma.

Piletina, koja je proteklih dana išla kao alva sada nije toliko tražena, jer cena više nije 119,99, već 249,99 dinara.

Foto: M. Beljan

Cena mlevene svinjetine izražena je za kilogram proizvida (299.99 dinara).

Dva kilograma brašna koštaju 69,99 dinara, a deterdžent od 3,75 kilograma moguće je kupiti po ceni od 399,99 dinara, umesto 579,99.

Nakon "bitke za piletinu", ispred Lidla i dalje ludačka gužva:

(M. Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BeoGard

    15. oktobar 2018 | 20:02

    Pomalo tuzna slika nasog naroda.Ali to samo govori koliko su mala primanja plate i penzije.Pustite ljude da se necem bar raduju,nemojte jos javno i medijski da ih bacate na dno.

  • Boza

    15. oktobar 2018 | 18:20

    Ljubinka sine, ide tata u LIDL.

  • Нико и Неко

    15. oktobar 2018 | 17:22

    По овоме се може закључити да са народом нешто није у реду или је у питању добра понуда или је у питању погрешан приступ новој ствари. Трговина бивше нам државе са изузецима је била без тржишног манира да је битан промет и задовољство потрошача. Она је била мешетарска, стварала вештачке несташице и дизала цене до неба. Њен мото је "хамзи га дрпи" јер си паметан. Људи се плаше да ће ово кратко трајати нису навикли на стабилност. Ако наставе овако хистерично да се понашају изазваће апетите мафије у трговини и створити нове шверцерске ланце. Дођите људи себи не можете купити пилетине за читав живот. Биће тога стално, трговина ЛИДЛ није бакалница из турског доба.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA