Uz povećanje penzija, rastu i plate od 7 do 12 odsto: Srbija na 65. mestu u svetu po konkurentnosti, bolja od Hrvatske i Crne Gore

Predsednik Srbije je naveo da smo ispred svih zemalja bivše SFRJ, sem Slovenije, da smo ispred Hrvatske po prvi put, a da su ostali značajno ispod

  • 6

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da napredak Srbije na rang listi Indeksa globalne konkurentnosti Svetskog ekonomskog foruma (WEF) za 2018. godinu za pet mesta znači i dolazak novih investicija, što označava i nove fabrike, nova radna mesta, rast životnog standarda, BDP, gradnju novih bolnica, puteva.

Srpska pšenica na trpezama u Egiptu posle 30 godina: Velika šansa za naše poljoprivrednike

- Govorimo o važnim stvarima - rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinara sa austrijskim predsednikom Aleksanderom van der Belenom odgovrajući na pitanja u vezi sa izveštajem objavljenom na zvaničnoj internet stranici WEF-a, po kojem je Srbija po analiziranim institucionalnim, političkim, ekonomskim i drugim indikatorima ima ukupan skor od 60,9 poena, što je za 1,7 poena bolje u odnosu na prošlu godinu.

Predsednik Srbije je naveo da smo ispred svih zemalja bivše SFRJ, sem Slovenije, da smo ispred Hrvatske po prvi put, a da su ostali značajno ispod.

Istakao je da nije bilo lako to postići, da je bilo potrebno sprovesti mnogo teških reformi, "a ljudi će kroz dolazak većeg broja investitora, veći BDP, više puteva, bolnica, imati viši životni standard.

Rekao je i da zbog sveg toga, postignutih rezultata, mogu i da se povećavaju penzije, a da će i plate biti povećane u rasponu od 7 do 12 odsto.

Vučić je poručio da zbog postignutih rezultata, sada mogu da se povećavaju penzije, a da će i plate biti povećane u rasponu od sedam do 12 odsto-Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Dodao je da smo mi siroamšna zemlja, da je to nedovoljno ali da su te cifre nezamislive za razvijene evropske zemlje.

Ukazao je da sve više najmoćnijih kompanija radi kod nas, zaposljava visokostručne kadrove koji neće ići napolje u druge evropske zemlje.

Rekao je i da će se zapošljavati i druga radna snaga na koju se nije obraćala pažnja i koja je deficitarna, kroz dualno obrazovanje koje radimo sa Austrijom, Švajcarskom i Nemačkom, te ćemo imati preko potrebnih zanatlija.

- Zato stvari isu polako na bolje, ali svakako na bolje i hvala što nam pomazu naši prijatelji iz Austrije. Svakako Srbija, ako psotane član EU, neće biti najsiromašnija zemlja, a gledaćemo da ne bude velika razlika između nas i mnogih drugih - poručio je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mima

    17. oktobar 2018 | 14:08

    znaci vraca nam se uzeto 2014 i na to povecanje, jel tako, ako nije onda nema povecanja onda je to laz

  • Alo ljudi

    17. oktobar 2018 | 13:28

    A gorivo?!??!?!?!!??!?!?!!?!!!!!!!!!

  • Milorad

    17. oktobar 2018 | 13:27

    Ma koga mi to lažemo, sami sebe. Lepo boga mi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA