Istorijski rekord na kopu "Tamnava-Zapadno polje"

Rudari omogućili rast proizvodnje u RB "Kolubara"

  • 0

Na površinskom kopu „Tamnava-Zapadno polje”, najefikasnijem ugljenokopu Rudarskog basena „Kolubara”, pre isteka 2017. oboren je rekord u godišnjoj proizvodnji uglja. Očekuje se da će do kraja godine sa ovog kopa ukupno biti isporučeno nešto manje od 17 miliona tona uglja, pošto je do 28. decembra iskopano oko 16,7 miliona tona.

Prethodni rekord od 14,3 miliona tona zabeležen je 2013. godine.

Novopostavljeni rekord ima dodatnu važnost, budući da su rudari RB „Kolubara“ uspeli da ostvare zavidnu proizvodnju samo tri godine posle katastrofalnih poplava. Posle potapanja kopa u maju, proizvodnja uglja obnovljena je krajem 2014. godine, a već sredinom 2015. na kopu „Tamnava - Zapadno polje” završena je kompletna revitalizacija proizvodne opreme.

Zahvaljujući trudu i posvećenosti zaposlenih proizvodnja uglja na kopu „Tamnava-Zapadno polje” svake godine je sve veća, stabilnija i efikasnija. Od početka godine do 28. decembra, ukupno je na površinskim kopovima „Kolubare” iskopano oko 29,3 miliona tona uglja, nešto više od plana.

Na kolubarskim kopovima trenutno je otkriveno 10,5 miliona tona uglja spremnih za eksploataciju, što daje dodatnu stabilnost za rad elektroenergetskog sistema u predstojećem periodu.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA