Brat je umro držeći sestru za ruku: Jezivo svedočenje ekeltričara koji su pokušali da spasu nesrećne ljude u Doljevcu

Meštani Orljana kod Doljevca u šoku nakon što je strujni udar usmrtio Milisava Nikolića (63) i Jasnu Man (68)

  • 0

Brat i sestra iz doljevačkog sela Orljane nastradali su u sredu uveče strujnog udara.

Velika tragedija kod Doljevca: Sestru udarila struja dok se kupala, brat pokušao da je spasi, ali je i on poginuo

- Sedeli smo ispred kuće, kada se čuo glas Jasne iz kupatila. Panično je viknula "Mićooo", a zatim smo čuli tup udarac. Milisav je odmah krenuo ka kupatilu da pomogne sestri. Razvalio je vrata i kada je uhvatio za ruku, struja je udarila i njega. Za njim smo potrčali Slaviša Krstić i ja. Isključili smo sklopke. Mića je davao znake života kada smo ih izneli iz kupatila, ali Jasna gotovo da nije reagovala na pokušaje reanimacije - priča za Novosti Ivan Stojanović (36), električar po struci.

On opisuje kako su u sredu oko 21.30 u kupatilu porodične kuće u Orljanu kod Doljevca od strujnog udara nastradali Milisav Mića Nikolić (63) i pet godina starija Jasna Man (rođena Nikolić). Reč je o vlasniku kafane "Alas" u Orljanu i njegovoj sestri koja je živela u nemačkoj banji Bad Karlhafen.

Slaviša Krstić (36), koji je sa Stojanovićem pokušao da pomogne Milisavu i Jasni ogorčen je reagovanjem zdravstvenih radnika iz Doljevca, koji su, po njegovom mišljenju, morali brže da reaguju.

- Čekali smo Hitnu pomoć duže od 20 minuta - kaže vidno uznemireni Krstić.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

- Mislim da su mogli i morali brže da stignu na mesto nesreće. Posle naših poziva, jedan dečko je otišao do zdravstvenog centra u Doljevcu i vratio se. Njih još nije bilo. Mića je bio živ posle strujnog udara i poziva upućenog lekarima Hitne pomoći još sigurno 7-8, možda i 10 minuta. Tražili smo od njega da izdrži, da se bori. Igrom slučaja, u kafani su bila na ručku četvorica lekara. Doktor Perašević i njegove kolege dali su sve od sebe. Reanimirali su Miću i Jasnu. Ipak, nisu imali opremu kod sebe, da im pruže kompletnu pomoć. Kada je Hitna pomoć došla, bilo je prekasno. Struja je tresla i mene. Sam Bog me je spasao, pa sam prošao bez ozbiljnijih posledica.

Milisav je iza sebe ostavio dve ćerke, Anitu i Tinu. One i supruga Malina teško su podnele tragediju, pa su im lekari Hitne pomoći u sredu i četvrtak ukazivali pomoć. Jasna Man ima sina koji živi u Nemačkoj. Pre tridesetak godina Jasni i Milisavu je u saobraćajnoj nesreći poginula majka. Njihovi rođaci, braća Milan (19) i Mihajlo (13) Marić iz Orljana, poginuli su na Badnji dan 2011. godine kada ih je pregazio putnički voz na železničkom mostu preko Morave. Sada je uglednu porodicu, o kojoj žitelji Orljana imaju samo reči hvale, zadesila nova nesreća.

Za manje od godinu dana šestoro ljudi je u niškom kraju stradalo od strujnih udara. Zimus je u Prvoj Kutini, dok se tuširao u kupatilu kraj uključenog bojlera, poginuo maturant Nikola Đorđević (19). U selu Glogovica, pre tri meseca od udara struje, hvatajući se za vod otkinut sa bandere prema kući poginuli su majka Mirjana (46) i njen sin Darko (16). U Mezgraji je, lane, od strujnog udara u kupatilu, takođe dok se tuširao, nastradao Boban Jovanović (39).

Milisav je bio strastveni šahista i ribolovac. Zbog ljubavi prema ribolovu, svojoj kafani dao je naziv "Alas".

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Večernje Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA