≫ 

Srbi koji su bili u pritvoru na Zakintosu ogorčeni: Nismo imali šta da jedemo, nikoga nismo razumeli, taj užas nikad nećemo zaboraviti!

- Ništa nismo razumeli - jadaju se Siniša Petrović i Nenad Jovanović

  • 27

- Letovanje na Zakintosu pretvorilo se u noćnu moru i nikad više neće kročiti u Grčku. Žao nam je Amerikanca koji je poginuo, ali mi nemamo ništa s njegovom smrću i samo smo se našli na pogrešnom mestu u pogrešno vreme - kažu Siniša Petrović (22) iz Žitnog Potoka kod Prokuplja i Nenad Jovanović (22) iz Rečice kod Žitorađe.

EKSKLUZIVNO: Srbima zabranjen ulazak u kafić u kom je napadnut Amerikanac, ne smeju da se kreću u većim grupama (FOTO)

Bili su u pritvoru šest dana zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu američkog turiste Bakarija Hendersona ispred kluba "Barkod" 7. jula.

Siniša Petrović kaže da Srbija mora da pomogne ostalim Srbima koji su u pritvoru.

- Oni su sada prepušteni sebi. Nenad i ja nismo krivi, ali da nije bilo grčke advokatske kancelarije "Uranija Kavada" i jednog Srbina koji već 20 godina živi na Zakintosu, ko zna do kada bismo ostali iza rešetaka - kaže Siniša.

Oslobođeni su uz kauciju od po 5.000 evra uz uslov da se odazovu kao svedoci ako bude bilo potrebe.

- Sedeli smo i pili piće. Bili smo sami nas dvojica. U jednom trenutku je ispred lokala počela neka gužva. Nastao je pravi haos. Kada smo izašli iz bara videli smo mladića kako leži na asfaltu.

Foto: Telegraf

- Nismo znali da je preminuo - pričaju momci za Informer.

- Onda smo se vratili u naš smeštaj. Sutradan smo ustali, otišli na plažu, a uveče oko 19 časova je došla policija. Pozvali su nas na razgovor, a onda smo završili u pritvoru - priča Siniša.

Potom je pozvao oca.

- Nije bilo nimalo lako, nismo imali šta da jedemo, nismo ništa razumeli, a kada su nam došli roditelji, malo smo se ohrabrili. Trenutak kada sam izlazio iz pritvora, zauvek ću pamtiti - kaže Siniša.

(Telegraf.rs / Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA