Nakon pucnjave u Smederevu, Toza Atanacković preminuo, lekari se bore za Jelićev život

Jelić ima višestruke ustrelne rane u predelu glave i grudnog koša opasne po život

  • 2

Toza Atanacković (62), koji je ispalio više hitaca iz pištolja na Nenada Jelića (48) u centru Smedereva, a potom pucao sebi u usta, preminuo je u nedelju ujutru u Urgentnom centru u Beogradu, dok se lekari i dalje bore za Jelićev život, pišu "Večernje novosti".

Sve vas volim - ćao: Napadač iz Smedereva se oprostio na Fejsbuku i krenuo da ubije

- Naložena je obdukcija tela pokojnog Atanackovića, a istraga za sada stoji jer je i Jelić u kritičnom stanju, i nije moguće od njega uzeti izjavu - kaže, za "Novosti", viši javni tužilac u Smederevu, Dragan Lopušina.

Zbog ovakvog razvoja događaja, kako kažu u tužilaštvu, najverovatnije će biti stavljena tačka na ovaj zločin.

Jelić ima višestruke ustrelne rane u predelu glave i grudnog koša opasne po život. Lekari se ne izjašnjavaju o prognozama Jelićevog stanja.

Motiv ovog ubistva i samoubistva je nepoznat, jer oba aktera nisu mogla da budu saslušana zbog težine povreda. Prema svedočenju poznanika, imali su lične sukobe, dok neki tvrde da je moguće da su u pitanju kockarski dugovi.

Samo nekoliko sati pre krvavog obračuna, Atanacković se na svom fejsbuk-profilu oprostio od rodbine i prijatelja statusom u kojem je napisao: "Ostajte mi svi živo i zdravo, a meni je došlo vreme. Sve vas volim - ćao". Uz to je dodao i smeška. Potom je, kako saznajemo, po gradu, iz još neutvrđenog razloga, tragao za Jelićem.

Foto: Profimedia/Photononstop

Atanacković je pucao u Nenada Jelića zvanog Jela ispred jednog kioska brze hrane u Ulici Vuka Karadžića u strogom centru grada, u subotu oko 12,30. Jelić je ranjen pokušao da pobegne, ali ga je Atanacković sustigao, i ispalio još nekoliko hitaca u njega. Potom se udaljio stotinak metara i pucao sebi u usta.

Oni su s teškim povredama prvo bili primljeni u smederevsku bolnicu, a potom su prebačeni u Urgentni centar u Beogradu, gde je Atanacković juče ujutru i podlegao povredama.

Akteri ovog revolveraškog obračuna usred dana odranije su poznati policiji. Pokojni Atanacković je odslužio kaznu zatvora zbog posedovanja nelegalnog oružja, a najverovatnije nije imao dozvolu ni za oružje kojim je pucao u Jelića. Sa druge strane, Nenad Jelić je robijao zbog dvostrukog ubistva, a hapšen je i zbog prinude i reketašenja.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA