Srbi ojadili Šveđane: Hakerska banda ukrala kompletnu bazu vozačkih dozvola

U Švedskoj se podigla velika prašina, jer zvanični organi te države sumnjaju da je sistem bezbednosti svih vozačkih dozvola u toj zemlji dospeo u ruke srpskih državljana

  • 8

U Švedskoj se podigla velika prašina, jer zvanični organi te države sumnjaju da je sistem bezbednosti svih vozačkih dozvola u toj zemlji dospeo u ruke srpskih državljana - saznaju "Novosti".

Najveći muzički festival u Švedskoj se gasi zbog MASOVNIH SILOVANJA. Najmlađa žrtva ima samo 15 godina!

Petrina fotografija uzburkala Evropu: Ona radi najdivniji posao na svetu, ali nema vremena da ide u WC, jede, niti da promeni uložak (FOTO)

- Švedska policija istražuje da li je baza podataka o svim vozačkim dozvolama u toj zemlji dospela u ruke srpskih državljana - navodi za naš list izvor upoznat sa situacijom. - Sumnja se, naime, da je grupa srpskih državljana, koja je bila angažovana u jednoj američkoj firmi koja posluje u Švedskoj, upala u bezbedonosni sistem te skandinavske zemlje i došla u posed podataka o svim vozačkim dozvolama u toj državi.

Naš izvor naglašava da zvaničnih podataka da li su naši državljani umešani u tu aferu još nema.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

- U pitanju je više miliona kompletnih podataka o švedskim državljanima, koje na crnom tržištu, naročito u svetlu straha od terorizma koji se širi Evropom, vrede mnogo - navodi naš sagovornik.

- Zvanični organi Švedske se još uvek ne oglašavaju, ali nam je potvrđeno da se na rasvetljavanju tog slučaja intenzivno radi.

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA