Grci pomažu Srbima u slučaju Zakintos: Udružuju se čuveni advokati Srbije i Grčke

- Sastala sam se danas sa najpoznatijim advokatom krivičarem iz Atine Aleksiosom Kougiasom u njegovoj kancelariji i sa kolegom Lefterisom iz Zakontosa, i svi zajedno smo analizirali do sada prikupljene dokaze - kaže beogradski advokat Zora Dobričanin Nikodinović

  • 7

U slučaj, koji se u Grčkoj vodi protiv petorice srpskih državljana osumnjičenih za prebijanje na smrt američkog turiste Bakari Hendersona na ostrvu Zakintos 6. jula, uključio se poznati atinski advokat krivičar Aleksios Kougias, pored još dva advokata iz Beograda i sa Zakintosa.

Ne optužuju Srbe za ubistvo svog sina: Prvi intervju roditelja ubijenog Amerikanca na Zakintosu

Hostesa sa Zakintosa dala DVA ISKAZA: Devojka od koje zavisi sudbina srpskih mladića ima dve verzije događaja?

Oni su danas ponovo posetili trojicu osumnjičenih Srba, koji su kao mlađi punoletnici smešteni u pritvrske jedinice zatvora u Avloni, prenela je Tanjugu beogradski branilac u ovom slučaju Zora Dobričanin Nikodinović.

- Sastala sam se danas sa najpoznatijim advokatom krivičarem iz Atine Aleksiosom Kougiasom u njegovoj kancelariji i sa kolegom Lefterisom iz Zakontosa, i svi zajedno smo analizirali do sada prikupljene dokaze. Dogovorili smo se o strategiji i ciljevima odbrani naših klijenata u slučaju ''Zakintos'' - navela je Dobričanin Nikodinović.

Ona je napomenula da je zadovoljna stručnošcu kolega i njihovom agilnošću u ovom slučaju kojem, kako je napomenula, pristupaju sa puno pažnje i razumevanja, kao i kolegijalnim poštovanjem koje joj ukazuju kao koleginici iz Srbije i čije mišljenje i ideje u potpunosti uvažavaju.

Foto: Tanjug/AP

- Sad krećemo u Avlonu gde se nalazi zatvor za maloletnike, gde meru pritvora izdržavaju mlađa punoletna lica - Miloš Ilić, Nemanja Petrović i Stefan Stojanović - navela je Dobričanin.

Dušan Ranković i Miloš Senić, takođe, osumnjičeni u ovom slučaju nalaze se u drugim zatvorima u Grčkoj. Osumnjičenima je nakon incidenta određen pritvor do početka suđenja, koji po grčkim zakonima može da traje do 18 meseci.

Druga dvojica srpskih državljana, koja su takođe osumnjičena u ovom slučaju, puštena su da se brane sa slobode.

Foto: TV Pink, Youtube

Mladićima se na teret stavlja krivično delo saučeništvo u ubistvu izvršeno u noći između 7. i 8. jula kada je u tuči u klubu "Bar kod" u mestu Laganas na smrt pretučen američki student Bakari Henderson (23).

Istraga, koja je u toku, treba da utvrdi pojedinačni stepen krivice i umešanosti u ovo delo svakog osumnjičenog ponaosob, što znači da bi i kvalifikacija dela u odnosu na svakog od njih mogla da bude izmenjena do podizanja optužnice.

Kako je najavljeno, suđenje za ovo delo onima koji budu optuženi odvijaće sevu grčkom gradu Partasu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • EL...

    4. septembar 2017 | 22:30

    Koji se terete ? Niko nije u njih uperio prst i misli se da li su oni ili ne ! Zar je Vdeo mali dokaz ? Zverski su ugasili mlad život zbog druge boje kože , nek sede tamo dok ne pocrne !

  • Biki

    4. septembar 2017 | 16:49

    U svakom slucaju za pocinjeni zverski zlicin, zasluzili su ds budu dobro i strigo kaznjeni

  • ATIMUS

    4. septembar 2017 | 23:16

    Ako su krivi neka robijaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA