Pritvor za napadača na policajce: Pucao je iz bašte kafića u Novom Pazaru, a terete ga za još mnogo toga!

Krivični postupak se vodi za delo za koje se može izreći kazna zatvora preko deset godina

  • 4

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru pokrenulo je istragu protiv Dž. K. (34) iz tog grada i odredilo mu pritvor do 30 dana.

Uhapšen osumnjičeni za ranjavanje policajca u Novom Pazaru

On je pritvoren zbog sumnje da je u četvrtak pucao na policajca na dužnosti Dragana Čekanovića i tada doveo u opasnost i život njegovog kolege.

Pucnjava u Novom Pazaru: Policajac ranjen iz kola u pokretu ispred kafića

Portparol Tužilaštva Adnan Baćićanin rekao je radiju Sto plus da je osumnjičenom posle saslušanja određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

- Pritvor je određen zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke, opasnosti da ponovi, odnosno dovrši krivično delo, kao i zbog činjenice da se vodi krivični postupak za delo za koje se može izreći kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja je doveo do uznemirenja javnosti - kazao je Baćićanin.

On je dodao da je pritvor do 30 dana određen i R. F. (43), H. B. (38), F. S. (33) i E. Z. (37), svi iz Novog Pazara, zbog sumnje da su na različite načine pomagali osumnjičenom da ne bude otkriven.

- Oni se terete da su izvršili krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, a pritvor im je određen zbog opasnosti da bi uticajem na svedoke mogli remetiti krivični postupak - rekao je Baćićanin.

Osumnjičeni Dženan K. je u četvrtak uveče oko 20 časova iz bašte jednog kafića u centru Novog Pazara iz pištolja ispalio hitac ka dvojici policajaca koji su bili u redovnoj patroli, pogodivši tom prilikom Dragana Čekanovića u donji desni deo stomaka.

Policajac je, posle operacije u Novom Pazaru, prebačen na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu gde se uspešno oporavlja.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    10. septembar 2017 | 13:16

    Ovako je pocelo i na Kosovu.

  • Пацифиста

    10. septembar 2017 | 17:35

    Напад на полицију је напад на државу! То треба окарактерисати као терористички чин и осудити на 40 година СТРОГОГ затвора БЕЗ помиловања.

  • Milance

    10. septembar 2017 | 18:20

    Iz kog razloga je pucao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA