≫ 

Dok je ministarka pravde bila u poseti zatvoru, brat i sestra njoj iza leđa probali da prošvercuju drogu: Mislili su da će svi gledati samo u nju!

Narkotike pokušali prošvercovati u pomorandži

  • 3

Služba obezbeđenja niškog Kazneno-popravnog zavoda osujetila je u petak pokušaj doturanja 90 tableta "buprenorfina" osuđeniku D.K. koje je njegova sestra J.K. sakrila u izdubljene plodove narandže. Unošenje zabranjene pošiljke pokušano je u 16.35 sati, baš u vreme kada je u poseti Kazneno-popravnom zavodu bila ministarka pravde Nela Kuburović.

Teška tragedija u Bujanovcu: Automobil pokosio dete na biciklu, od zadobijenih povreda izdahnulo na licu mesta

K.J. je ovo smatrala dobrom prilikom da u zatvor unese nedozvoljene lekove verujući da će zbog prisustva visokog gosta popustiti pažnja zatvorskog obezbeđenja.

Protiv sestre K.D, koji u niškom zatvoru izdržava kaznu od osam i po godina zbog ubistva, podneta je krivična prijava zbog neovlašćenog posedovanja psihoaktivnih supstanci.

Prošle godine Kruševljanka J.P. (67) je takođe zaradila krivičnu prijavu kada je pokušala da u niški Kazneno-popravni zavod unese 15 tableta istog medikamenta i to u donjem vešu.

Lekovi su bili namenjeni njenom sinu, narkomanskom zavisniku.

Lek "Buprenorfin" primenjuje se u terapiji lečenja zavisnosti od narkotika, ali ga narkomani koriste i kao zamenu za drogu. Baš iz tog razloga, ne može se nabaviti bez recepta, a njegova cena na crnom tržištu je od šest do osam hiljada dinara po tableti.

Daljinac

(D.R)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA