Novi detalji u slučaju "bentli": Odbijena žalba tužilaštva

Trojica osumnjičenih za ugrožavanje sigurnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića u slučaju "bentli" ostaju u pritvoru

  • 0

Krivično vanraspravno veće Višeg suda u Beogradu odbilo je danas žalbu javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva koju je priložio protiv rešenja ovog suda od 4. septembra a kojim je odrđen pritvor od 30 dana Luki Raduloviću, Milošu T. i Stevanu D, koji su "bentlijem" presreli kolonu predsednika Aleksandra Vučića,

Luku Radulovića, koji je bentlijem naleteo na Vučićev automobil, traži i austrijska policija zbog pokušaja ubistva jednog Rumuna

Vozač "bentlija" na stalnoj vezi sa zemunskim klanom i visokim funkcionerom policije: Radulović i na crvenoj poternici Interpola

Njima je, kako se navodi u sopštenju suda, određen pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke.

- Krivično vanraspravno veće je navode žalbe Višeg javnog tužilaštva ocenilo kao neosnovane, imajući u vidu da je po oceni ovog veća, sudija za prethodni postupak pravilno postupio kada je osumnjičenima odredio pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke, a našao je i da u konkretnom slučaju ne postoje okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo - navodi se u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

U njemu se dodaje da Krivično vanraspravno veće nije odlučivalo o stvarnoj nadležnosti u ovom krivičnom postupku imajući u vidu da je u ovoj fazi javni tužilac organ koji rukovodi tužilačkom istragom, shodno odredbama Zakonika o krivičnom postupku.

Foto: Pixabay, Marko Todorović

U ovom slučaju trojica osumnjičenih terete se za krivično delo ugrožavanje sigurnosti i to predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Oni su uhapšeni 2. septembra, nedugo pošto su na kružnom toku oko 8.20 na Topčiderskoj zvezdi naleteli automobilom "bentli" španskih registarskih oznaka na vozilo u kome se nalazio predsednik Srbije, a koje se kretalo u koloni.

Krivična dela za koja je zaprećena kazna zatvora do 10 godina spadaju u nadležnost osnovnih sudova, a dela preko 10 godina zatvora u nadležnost viših sudova, osim ako posebnim zakonima ili zakonskim odredbama nije drugačije određeno.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA