Tela dvoje mališana još nisu pronađena u zgarištu: Anđele je progutala vatra, cela Vojvodina zavijena u crno (FOTO)

Veću i težu porodičnu tragediju u Vajskoj ne pamte ni najstariji žitelji tog zapadnobačkog mesta

  • 8

Istraga o požaru, u kojem je izgorelo troje dece, uzrasta od jedne do četiri godine, Marije Stefanović i Zorana Ramadana, u Vajskoj, i dalje traje. U zgarištu su zarobljena tela dvoje mališana, a zasad uzrok požara, koji je planuo u subotu, i dalje nije poznat, pišu Večernje novosti. U opštini Bač je nedelja 17. septembar proglašena za Dan žalosti, a nadležni su najavili i određenu pomoć ovoj porodici.

Tuga se nadvila nad celim mestom kad je neposredno posle gašenja požara u kući pronađeno telo jednog deteta, koje je preneto na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu. Požar u kući buknuo je ujutro, oko osam sati, u vreme dok je otac Zoran bio na poslu u selu, a majka Marija izašla da obavi neke poslove u bašti i da nahrani piliće koje su nedavno kupili da bi obezbedili hranu svojoj deci za zimu.

Tela drugo dvoje mališana još nisu pronađena.

Nadležni javni tužilac, pripadnici policije i forenzičari morali su tokom subotnjeg popodneva da prekinu uviđaj jer su, prilikom intervencije vatrogasaca, bili znatno natopljeni zidovi i plafoni te ionako trošne kuće, pa su istražitelji procenili da nisu mogli bezbedno da nastave rad.

- Ništa se još ne zna o vremenu sahrane naših anđelčića. Dok ne bude obavljena obdukcija, ne možemo ništa da znamo. Ne znam ni da li će prvo biti sahranjeno jedno dete ili svi zajedno - kaže Miodrag Stefanović, ujak osmomesečne Isidore, Nikole (2) i Nikoline (4) Ramadan, koje je vatrena stihija odnela tog kobnog subotnjeg jutra.

Foto: Privatna arhiva/Večernje novosti

Veću i težu porodičnu tragediju u Vajskoj ne pamte ni najstariji žitelji tog zapadnobačkog mesta.

- U svežem sećanju nam je slučaj od pre nekoliko godina, kada je jedan meštanin iz vatrenog oružja ubio četiri osobe, kao i teška saobraćajna nesreća, pre više od tri decenije, u kojoj je nastradalo troje naših sugrađana, ali ovo je najstrašnije - rekao je Radoš Babić iz Vajske.

Komšije porodice Marije Stefanović (24) i Zorana Ramadana (43) i mnogi drugi meštani dolaze iz okolnih sela da kažu koju reč utehe unesrećenim roditeljima.

- Doselili su se u ovu kuću pre godinu dana. Vredni su i fini ljudi Marija i Zoran. A dečica, pogotovo ovo dvoje starijih, bila su uvek nasmejana i razdragana, nama ovde u ulici prava razonoda - kaže kroz suze komšinica Ljiljana Budimski.

Njihovi baka i deka su neutešni. Marijin otac Senta Stefanović kaže da su ga o tragediji, u kojoj je u trenu izgubio troje unučića, obavestili dok je bio na poslu u Baču. Navodi da mu je Marija najmlađa kćerka, sin Miodrag je srednji, a najstarija Maja, koja živi u Malom Baču, trenutno boravi u Italiji.

- Javili smo joj šta nas je zadesilo. Rekla je da će doći. Doći će, javili su, i neko od naše rodbine iz Makedonije - jedva je prozborio deda troje nastradale dečice.

Njihova baka,Marijina majka je zakukala glasno: Bolje da sam otišla ja nego vi, deco moja!

Daljinac

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aна

    18. septembar 2017 | 12:12

    Јао,туго.Ово је страшно,немаштина је кренула да нам породице завија у црно.Како нико није остао уз тако малену нејач,анђеле.

  • Andja

    18. septembar 2017 | 14:02

    Ovo je toliko strasno ..bolno .. jadna deca .. tuga ..

  • Baba

    18. septembar 2017 | 13:50

    Šta će tako mala deca sama u kući? Neodgovornost nažalost deca platise ceh. Pocivajte u miru Andjeli maleni!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA