Policija je za mesec dana uništila 96 TONA duvana: Paljene njive u Pančevu, Sremskoj Mitrovici i Šapcu

To je direktna posledica rada Radne grupe za borbu protiv krijumčarenja duvana, kojoj predsedava direktor policije Vladimir Rebić

  • 16

Policija je, u prethodnih mesec dana, identifikovala ukupno 48 hektara ilegalnog zasada duvana i direktno na njivama uništila oko 96 tona duvana.

Filmska akcija trudnice u Beogradu: Sa stomakom do zuba pobegla pred porođaj iz bolnice, da bi prošvercovala 120 kg duvana

Kako se navodi u saopštenju, to je direktna posledica rada Radne grupe za borbu protiv krijumčarenja duvana, kojoj predsedava direktor policije Vladimir Rebić, koja je uvela novi način otkrivanja nelegalnih zasada duvana uz pomoć snimanja terena specijalnim kamerama sa satelita, koje detektuju specifičan hlorofil koji ispušta biljka duvan.

Tako je u okolini Pančeva, Sremske Mitrovice i Šapca identifikovano više parcela sa ilegalnim zasadom duvana površine 48 hektara, pri čemu je na njivi uništeno 96 tona duvana.

- Ovaj rezultat značajan je iz razloga što je količina uništenog duvana ekvivalentna količini duvana koju su nadležne službe, a pre svega Ministarstvo unutrašnjih poslova, velikim angažovanjem resursa i operativnim radom zaplenile u periodu od januara do avgusta ove godine - navodi se u saopštenju.

Takođe se podseća da je za prvih osam meseci ove godine MUP zaplenio, u oko 600 slučajeva, oko 173.000 boksova cigareta, oko 13 tona rezanog duvana i oko 97 tona duvana u listu.

Daljinac

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zlatka

    19. septembar 2017 | 14:03

    Motam 5 godina.I bolja mi je cirkulacija...bar u prstima😉😄

  • Crni

    19. septembar 2017 | 14:01

    Ja sa mojom platom od 30.000 dinara ne mogu da kupujem cigare

  • Baba

    19. septembar 2017 | 16:05

    Ma nemoj što je ilegalno? Što duvanska mafija nemoze da profitira?!! Pa I običan narod mora od nečeg da živi i to radi pošteno i vlastitim znojem. Ostavite ljude na miru!!!! Ja zavijam i mnogo su bolje od kupovnih!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA