Carinik je "mercedes" rutinski poslao na dodatni pregled. Tada je vozač izleteo i počeo da beži. Shvatili su da je u kolima blago! (FOTO) (VIDEO)

Tokom skeniranja vozila, vozač, 32-godišnji državljanin Republike Makedonije, uspeo je da pobegne sa lica mesta, što je stvorilo dodatnu sumnju da je u automobilu nešto skriveno

  • 4

Carinici su 24. septembra 2017. godine, u saradnji sa policijom, na izlazu graničnog prelaza Preševo sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo dva kilograma kokaina izuzetne čistoće.

Carinici zaustavili moćni BMW: Vozač rekao da nema ništa da prijavi, a kad su pogledali šta drži u rezervnom točku, odmah su sve pretresli (NIJE DROGA)

Droga je otkrivena u Mercedesu bugarskih registarskih oznaka koji se iz Belgije kretao ka Makedoniji.

Zahvaljujući iskustvu carinika koji su tokom razgovora sa vozačem prepoznali nekoliko rizičnih faktora, poput rute kojom se kretao, a koja predstavlja jedan od glavnih pravaca za šverc kokaina iz zapadne u istočnu Evropu, sumnjivi automobil je upućen na dodatni pregled mobilnim skenerom.

Tokom skeniranja vozila, vozač, 32-godišnji državljanin Republike Makedonije, uspeo je da pobegne sa lica mesta, što je stvorilo dodatnu sumnju da je u automobilu nešto skriveno.

Foto: Uprava caina

Analizom slike sa skenera uočene su određene nepravilnosti, pa su demontažom kasete za dokumenta ispred suvozačkog sedišta, u fabričkoj šupljini, pronađena dva paketa droge oblepljena crnom izolir trakom.

Foto: Uprava caina

Odmah je urađen test zahvaljujući opremi kojom za te svrhe raspolaže carinska služba, a koji je pokazao da je reč o 1.812 grama kokaina izuzetne čistoće.

Foto: Uprava caina

Kako se vrednost kilograma čistog kokaina kreće oko 80 hiljada evra, a za uličnu prodaju on se razblažuje tako da od kilograma može da se dobije i do 4, vrednost ove zaplene je okvirno procenjena na iznos od preko 300.000 evra.

Foto: Uprava caina

Droga je zajedno sa automobilom u kome je otkrivena i ličnim dokumentima vozača predata policiji u dalju nadležnost.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    25. septembar 2017 | 14:38

    Drzavljanin bivše Jugoslovenske republike Makedonije je mozda Albanske nacionalnosti?

  • Miloje Bubanja

    25. septembar 2017 | 14:05

    gazda covek,tamo dok neko rinta u selima po stalama i u gradu po industrijama,gospodin glumi gazdu kako mu pare padaju same sa neba,samo ako bude uhvacen,dajte mu dobar razlog da zaboravi kako mu izgleda kuća

  • Ivan

    25. septembar 2017 | 17:27

    Rutinska dojava

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA