≫ 

Godinu dana bez malog Radenka, dečaka čija je smrt potresla Srbiju: Roditelji i dalje čekaju pravdu!

- Čekamo kada će u Loznicu stići odgovor novosadskih veštaka koji treba da da dopune izveštaj i nalaz veštačenja o smrti našeg Radenka - jada se Milan Nikodinović

  • 4

Navršilo se godinu dana od kada je porodica Nikodinović zadobila najteži udarac - njihov sin, mali Radenko je prilikom pada 2. oktobra prošle godine polomio ruku, a posle šest dana je zbog komplikacija preminuo u Beogradu od sepse.

Slučaj malog Radenka stao: Čeka se do kraja leta zbog OVOGA!

Na na lokalnom groblju u Kozjaku kod Loznice juče su se okupili njegovi roditelji Zorica i Milan, koji svoju tugu podnose još teže jer ni posle 12 meseci nisu dobili odgovor na pitanje ko je odgovoran za smrt njihovog osmogodišnjeg sina.

Rezultati veštačenja o smrti malog Radenka stigli u sud

- Čekamo kada će u Loznicu stići odgovor novosadskih veštaka koji treba da da dopune izveštaj i nalaz veštačenja o smrti našeg Radenka - jada se za Blic Milan Nikodinović.

Otac tragično preminulog dečaka Radenka dobio rezultate veštačenja: Rana nije obrađivana!

Foto: e-stock.us/Milos Rafailovic

On je, letos, posle dobijanja nalaza, rekao da su potvrđene pretpostavke da je greška načinjena u Loznici jer dete nije zadržano u bolnici, a rana nije hirurški adekvatno obrađena. Podsećamo, dečak Radenko je tokom igre pao u komšijskom dvorištu, povredio ruku i odmah potom zbrinut u lozničkoj Opštoj bolnici.

Ranu mu je sanirao doktor Bojanić, ali se naredna tri dana stanje pogoršavalo, pa je 6. oktobra prevezen u Institut za majku i dete u Beogradu.

Uz napore lekara da mu spasu najpre ruku, a potom i život, zdrvastveno stanje dečaka se pogoršalo i on je 8. oktobra preminuo.

Ovaj tragičan slučaj uznemirio je celu Srbiju, a dečakovi roditelji su smatrali da je nesreći doprinela pre svega lekarska greška.

Ministarstvo zdravlja je protiv ortopeda Bojanića početkom novembra 2016. godine podnelo krivičnu prijavu zbog nesavesnog pružanja lekarske pomoći.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LB

    2. oktobar 2017 | 09:57

    Ovaj dječak i ona dva malena brata što su nastradala u jezeru poslije pada sa pedaline me toliko rastužuju kao da si mi rod najrođeniji.Nastradaše nevina djeca zbog tuđih grešaka.

  • victoria

    2. oktobar 2017 | 11:06

    Najlakse im staviti gips. Moj sin je dve sedmice bio u gipsu i sami smo ga skinuli. Jer da je doktor odlucivao, drzao bi ga tako nekoliko meseci dok mu misici ne bi atrofirali. Srecom, nije ima nikakvu spoljnu povredu.Veoma su nemarni. Strasno! I sta ce biti sa tim doktorom u Loznici? Nikom nista. Zasticeni su kao beli medvedi.

  • Tuga

    2. oktobar 2017 | 12:41

    Neka Vlada Srbije uvede Spoljasnji nadzor nad Zdravstvenom inspekcijom i nadzornicima koji rade po njihovom diktatu.kada budu dovedeni pośteni ljudi koji rade po zakonu tada ce se i smanjiti broj umrlih zbog ne savesnog lecenja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA