Saslušani radnici Centra za socijalni rad Rakovica: Otkrili šta se sve desilo unutra, kada je monstrum ubio sina Mihaila (4) i bivšu ženu Maju

- Dok sam izlazio, u hodniku sam video Marka Nikolića koji je proleteo pored mene noseći sina u rukama - zapoceo je jedan od zaposlenih

  • 5

Radnici Centra za socijalni rad u Rakovici ispričali su u ponedeljak u Višem tužilaštvu sve detalje ubistva Maje Đorđević (38) i njenog sina Mihaila (4), koje se dogodilo u julu ove godine, a koje je počinio njen bivši suprug Marko Nikolić (42).

Tužilaštvo češlja propuste Centra za socijalni rad: Proveravaju se postupci socijalnih radnika u slučaju ubijene Maje Đorđević i njenog sina (4)

Mesec dana nakon što je saslušana jedna od radnica Centra koja je bila svedok jezivog zločina, druga dva radnika Centra u Rakovici, koji su takođe žrtve Nikolića, posvedočili su o onome šta su videli i doživeli, prenosi Blic.

Porodica ubijene Maje Đorđević, čiji bivši muž deli ćeliju sa Zoranom, za Marjanovića ima samo jednu poruku!

- Ostavio sam koleginicama da urade primopredaju malog Mihaila jer sam morao da odem po dete u vrtić. Dok sam izlazio, u hodniku sam video Marka Nikolića koji je proleteo pored mene noseći sina u rukama. Mislio sam da dečak spava, jer je Nikolić znao da ga takvog dovodi i pre - kazao je radnik na saslušanju.

Kako je ispričao, tek što je izašao ispred zgrade, čuo je vrisku i ciku "Nemoj, Marko. Nemoj to da radiš!", odzvanjalo je 12. jula oko 15.30 sati Centrom za socijalni rad.

Istog momenta ovaj radnik se vratio u zgradu i zatekao jeziv prizor. Mali Mihailo je ležao tamo gde ga je otac bacio: sa zatvorenim očima, ispod klupeu čekaonici. Nikolić je Maju vukao za kosu i udarao pesnicama u leđa.

Foto: Facebook/Maja Đorđević,

- Izgledalo je kao da dete čak spava. Niko od nas nije bio svestan da Nikolić zapravo Maju ubada nožem. Ličilo je kao da je udara - kazao je zaposleni, koji je pokušao da odbrani Maju.

Kako je ispričao tužilaštvu, tek tada je postao svestan da Nikolić ima nož u ruci.

Tu su, kako je dodao, jedan drugog oborili na pod, a Nikolić ga je tada nožem posekao po obrazu. Maja je istrčala iz Centra, a Nikolić je uspeo da se podigne i krene ka njoj. U čitavoj agoniji napadač je psoekao još jednu radnicu, koja je, kako je ispričala u tužilaštvu, shvatila da je posečena tek kada je videla da joj visi prst na ruci.

Foto: Telegraf

Nikolić je potom izašao ispred centra, gde je na parkingu sustigao bivšu suprugu.

Radnik Centra je krenuo a njim, i kako je ispričao, nastavio da se rva sa Nikolićem do dolaksa komunalne policije koja ga je savladala.

Za to vreme njegove koleginice pokušavale su da reanimiraju dečaka, ali bezuspešno.

Ovi radnici su i dalje na bolovanju, a pridružili su se krivičnom gonjenu Nikolića. Podizanje optužnice protiv njega očekuje se nakon veštačenja povreda radnika, kao i neuropsihijatrijsko veštačenje marka Nikolića.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    12. oktobar 2017 | 08:52

    Moja komsinica ima skoro isti slucaj sa bivsim muzem.Alkohol droga nasilje... i posle se proveravaju socijalni radnici.A zasto je takav covek na slobodi?policiju i sudstvo ne smeju ni da prozovu za krivicu. Zna se ko treba da privede i osudi prestupnika.Socijalno je poslednje u lancu odgovornosti!!!!!!

  • Suza

    12. oktobar 2017 | 08:14

    Prijavu protiv radnika centra JT za nesavesno obavljanje radnih zadataka! Nisu smeli donositi odluku da monstrum vidja i odvodi dete! Nemojmo sada oni svedočili, svedočenje o izvršenim ubistvima ne umanjuje odgovornost radnika centra! Nemojte se saucesnici kriti iza ubice! ZAJEDNO STE KRIVI!

  • Suza

    12. oktobar 2017 | 08:35

    I ko štiti Pušicu i koji šupoglavac može donositi takve presude da bi se zločinac ponovo našao na slobodi! Takvim manijacima staviti žig na čelo po izdržavanju kazne! VECE KAZNE NE BI BILO OD ŽIGA!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA