Tinejdžer-ubica (16) iz Niša poslat u popravni dom: Tamo može da ostane do četiri godine

Veće Višeg suda izreklo je maloletniku ovu meru jer u vreme izvršenja krivičnog dela - ubistvo Ivana Lalića (18) nožem, on nije imao 16 godina

  • 23

Nišliji T.M. (16) izrečena je mera upućivanja u Vaspitno popravni dom zbog ubistva, jer je 11. juna ove godine u ulici Vojvode Putnika u Nišu nožem izbo Ivana Lilića (18).

Dečak (14) uhvaćen u krađi: Odneo motornu testeru iz vikendice u Sremskim Karlovcima

Iva Popović Knežević, portparol Višeg suda u Nišu saopštila je da je ovo najstrožija sankcija koja se po zakonu može izreći maloletnicima.

- Veće Višeg suda izreklo je maloletniku ovu meru jer u vreme izvršenja krivičnog dela ubistva nije imao 16 godina. Zakon predviđa da boravak u Vaspitno popravnom domu može trajati najkraće šest meseci, a a najduže četiri godine – kazala je sudska portparolka i pojasnila da sud svakih šest meseci na osnovu izveštaja ustanove u kojoj se mera sprovodi, odlučuje o njenom produženju ili prestanku.

- Krvavi zločin dogodio se u parku kod niškog Apelacionog suda gde su se dva dečaka našla i posvađaja. T.M. je potegao nož i dva puta ubo u stomak osamnaestogodišnjaka, a zatim pobegao ali je iste večeri uhapšen.

Foto: Promo

- Motiv ubistva su neraščišćeni računu oko narkotika. Kako se saznalo tokom istrage, Lilić je bio umešan u trgovinu drogom, a sa maloletnikom se i našao da bi naplatio dug. T.M. se branio da ga je ubio jer ga je navodno Lilić maltretirao jer mu nije platio drogu koju je od njega kupio.

- Ove navode donekle je potvrdila i Lilićeva majka Bojana koja je nakon ubistva novinarima kazala da joj se sin, doduše slučajno, upleo u prodaju narkotika.

Kako je tada objasnila, Ivana je izvesni diler zamolio da mu pričuva kesu sa marihuanom što je on i učinio. Tokom policijske racije njemu je droga oduzeta a zaradio je i krivičnu prijavu zbog trgovine narkoticima.

Zbog toga su se navodno dileri okomili na Ivana i tražili da im plati zaplenjenu drogu pa im je on, kako je tvrdila Bojana, u više navrata davao novac ali nije uspevao da otplati dug. Ona je sumnjala da je baš to bio motiv ubistva.

Daljinac

(D.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    2. novembar 2017 | 23:26

    Ma bitangu odmah u zatvor na 20 godina...

  • BIA

    2. novembar 2017 | 23:08

    I kad izadje delikvent?

  • Ceca

    3. novembar 2017 | 09:15

    Ovo treba posle napunjenih 18 odma premestiti u zatvor za odrasla lica ovo netreba pustati na slobodu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA