Sud u Prokuplju potvrdio da je devojčica silovana, ali da niko nije kriv: Otac bio jedini osumnjičeni

Srbiju je tada potresla priča i danima se pisalo o ovom slučaju

  • 10

Viši sud u Prokuplju opet je doneo oslobađajuću presudu u slučaju protiv oca I. N. (40) koji se sumnjiči da je izvršio obljubu nad svojom trogodišnjom ćerkom pre tri godine. I prva prvostepena presuda bila je ista, ali se Više tužilaštvo u Prokuplju žalilo, te je Apelacioni sud u Nišu poništio tu presudu i vratio je na ponovno suđenje.

DEVOJČICA U PROKUPLJU SILOVANA, A NIKO NIJE KRIV: Otac oslobođen optužbe, nema drugog osumnjičenog!

Kako nam je potvrđeno u Višem sudu u Prokuplju, usled nedostatka dokaza, doneta je ista, oslobađajuća presuda za osumnjičenog. Više tužilaštvo u Prokuplju najavilo je žalbu.

- Reč je o težem predmetu, koji je zatvoren za javnost, ali ćemo svakako uložiti žalbu - potvrđeno nam je u Višem tužilaštvu u Prokuplju.

U pitanju je slučaj krivičnog dela obljube nad nemoćnim licem, kada su trogodišnoj devojčici iz okoline Prokuplja nanete povrede na genitalijama. Srbiju je tada potresla čitava priča i danima se o tome pisalo.

Za ovo krivično delo, koje je počinjeno početkom novembra 2014. godine optužen je devojčicin otac. Proces pred prokupačkim sudom trajao je dve godine.

Foto: Pixabay

Istragom i veštačenjem je utvrđeno da je devojčici povređen otvor devičnjaka, ali da ona nije silovana. Stručnjaci niškog Zavoda za sudsku medicinu u svom izveštaju navode da su devojčicine povrede starije.

Kako je njena majka koja se prethodno razvela od osumnjičenog prijavila slučaj 6. novembra 2014. godine i tada tvrdila da je malu zlostavljao otac dok je bila kod njega, on je uhapšen.

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

Određen mu je pritvor, ali je nakon toga pušten da se brani sa slobode. Oktobra 2016. godine otac je oslobođen i on je sve vreme tvrdio da nije kriv.

Kako dete ima povrede genitalija, ukoliko Apelacija potvrdi presudu Višeg suda u prokuplju, postavlja se pitanje ko je devojčici naneo povrede i da li posle tri godine može da se to utvrdi i istina konačno izađe na videlo.

Daljinac

(B.R)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sveto

    8. novembar 2017 | 09:53

    Ovo kao da su fašistički sudovi

  • mama

    8. novembar 2017 | 09:39

    Strasno najstrasnije

  • Andjelija

    8. novembar 2017 | 09:02

    Po ko zna koji put Apelacioni sud, ukida presude, smanjuje kazne, "zbog nedostatka doksza", vraca na prvostepeni postupak!!! ????? Ovde izgleda tuzilastvo , sudstvo "odlicno rade svoj posao"! Razvlace slucajeve godinama, ocigledni dokazi o povredama, za njih ne predstavljaju bitan element za krivicno gonjenje. Prijava majke za zlostavljanje...."standardna prica" i slucaj na kraju ZASTAREVA! BRAVO ZA PRAVNU DRZAVU!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA