≫ 

Ovo je razlog zbog kog je pretučena učenica u Aranđelovcu: Optužena da je kačila gole slike drugarica, evo šta njen otac kaže na to! (VIDEO)

Direktor škole Dragan Ranković potvrđuje za Telegraf da je danas školu posetila policija, da su uzete izjave svih učesnika i svedoka, a u prisustvu tima za sprečavanje vršačkog nasilja, pedagoga i psihologa

  • 73

Učenica I razreda Tehničke škole Mileta Nikolić B.N. (15) iz Aranđelovca, poslednja je žrtva vršnjačkog nasilja proisteklog zbog nesuglasica sa društvenih mreža, čiji počinioci mogu da se suoče sa kaznom izbacivanja iz škole!

Jeziva tuča u školi u Aranđelovcu: Učenici šamaraju drugaricu i urlaju "spusti ruke dole", sve je snimljeno, policija na licu mesta! (VIDEO)

Naime, roditelji devojčice koju su drugari iz razreda silovito šamarali, branili joj da se zaštiti rukama, ali i navijali i smejali se, navode da je incident od 13. oktobra proistekao zbog ukradene Fejsbuk šifre i postavljanja neprimerenih fotografija na njen lažni profil.

Oglasili se roditelji brutalno pretučene devojčice: Udarali su je pesnicama, a ostali đaci su navijali (VIDEO)

Otac devojčice Zoran N. objašnjava za Telegraf da je neko pod njenim imenom lažno napravio Fejsbuk profil, a zatim postavljao izmontirane, gole fotografije njenih školskih drugarica.

- Uz fotografije je išlo i obaveštenje da nude seksualne usluge za pare. To je te devojčice verovatno razljutilo, ali mora da se zna da moja ćerka ne stoji iza toga. Ona je seljačko dete, nema ni moderan telefon ili kompjuter sa koga bi tako nešto mogla da izvede - kaže Zoran.

Foto: Google Maps

On naglašava da će roditelje učenica koje su brutalno šamarale njegovo dete da tuži, kao i učenika koji je čuvao stražu da ne naiđe profesor.

Tražiće i da se sazna ko je napravio snimak, ali i ko ga je postavio na društvene mreže i jutjub kanal.

Majka devojčice ispričala je za medije drugačiju priču, da je sve počelo nakon što je njena ćerka dala šifru za svoj Fejsbuk profil drugarici, kako bi joj ova deaktivirala profil. Drugarica je navodno šifru dala mnogima u odeljenju, te su u ime pretučene devojčice mogli da pišu svi koji imaju šifru.

Tako bi moglo da se desi da devojka postane žrtva iako ništa nije ona pisala.

I majka je za medije pomenula da je njena ćerka optužena da ima lažan profil na Fejsbuku.

- Optužili su je i da je koristila neki lažan profil od drugarice i nudila se dečacima za neku izvesnu sumu novca. Slike koje su slate sa tog profila bile su slike golih devojaka - glava od jedne devojke, telo od druge devojke. Dakle, sklapane slike, ali naša ćerka nema dobar telefon da bi na taj način mogla to da fotošopira. Telefon koji ona ima uopšte ne podržava tu opciju, dakle to je moralo da se uradi na kompijuteru ili nekom boljem telefonu koji ona ne poseduje - rekla je za medije Jelena Nikolić, majka devojčice.

Divljačko prebijanje školske drugarice izazvalo je bes na društvenim mrežama, gde se u komentarima najčešće prozivaju roditelji dece nasilnika.

Direktor škole Dragan Ranković potvrđuje za Telegraf da je to uzrok vršnjačkog nasilja u kome su učestvovale dve devojčice i jedan dečak, dok je ostatak razreda snimao i sve nemo posmatrao.

Foto: tehniar.com

- Posle saznanja da je do nasilja došlo, škola je preduzela sve zakonske mere. Danas je školu posetila policija, uzete su izjave svih učesnika i svedoka, a u prisustvu tima za sprečavanje vršačkog nasilja i pedagoga i psihologa. Cilj nam je da dođemo do pune istine kako bi se krivci adekvatno kaznili, što može da bude i krajnje isključenje iz škole - objasnio je Ranković.

Inače, prema Nacrtu zakona o osnovama obrazovanja roditelji čija deca budu učestvovala u vršnjačkom nasilju ili bežala sa časova ubuduće će morati da plate kazne od 5.000 do 100.000 dinara.

Ovaj model bi trebalo da počne da se primenjuje od školske 2020/21. godine.

Video pogledajte ovde:

Daljinac

(S. Ilić - s.ilic@telegraf.rs / Marija Raca)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mena

    8. novembar 2017 | 16:23

    Kako god, da je to i ona uradila postoje institucije koje to rade i svako moze biti kaznjen za svoje postupke. Ova deca koja su presudjivala njoj, moraju biti kaznjena i snositi sankcije zajedno sa svojim roditeljima.

  • Tadija

    8. novembar 2017 | 15:52

    Sad ce da nas ubede da je ova devojčica to zaslužila... joj Božeee sto nisam vlast!

  • Sused

    8. novembar 2017 | 16:07

    Sve neka je kriva ova devojčica ima drugi način rešavanja problema ne nasilje. STOP NASILJU. KAZNITI RODITELJE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA