Vapaj Snežane, majke čijeg su sina (7) maltretirali: Poslala sam zdravo dete u školu, a vratio se krvav, budi se noću i vrišti

Prvi dolazak kući u krvi desio se 17. oktobra. Od straha i nakupljenog stresa dečak ništa nije smeo da ispriča. Svoju traumu je skrivao u sebi

  • 46

Đak prvak A. S. (7) iz Osnovne škola "Aca Aleksić" u Aleksandrovcu već dva meseca trpi strašno fizičko i psihičko iživljavanje starijih đaka, zbog čega je zadobio ozbijne traume, tvrdi njegova majka Snežana Sušić.

Šta je ovo, ljudi?! Novi slučaj vršnjačkog nasilja trese Srbiju: Prvaka tukli na odmoru, dete ima noćne more i ne sme u školu (FOTO)

- U školu sam poslala zdravo i pravo dete, a ono mi je došli krvavo, s modricama, u stresu i s dijagnozom, "anksiozno fobijsko stanje". Budi se noću i plače. Vrišti. Zove me: "Mama, majko, pomozi mi!" Bude satima u suzama i jeca. Nakupio mu se strah, trese se. Nikad se ranije nije tako ponašao, bio je veseo, razdragan, odlično socijalizovan još iz vrtića - drhtavim glasom i na ivici suza priča majka Snežana.

- A sada, posle tog maltretiranja, ne sme više sam ni da kroči u školu, traži od mene da uđem i da ga čekam - dodaje.

Prvi dolazak kući u krvi desio se 17. oktobra. Od straha i nakupljenog stresa dečak ništa nije smeo da ispriča. Svoju traumu je skrivao u sebi.

- Tog dana je padala kiša i čekala sam ga s kišobranom ispred škole. Pojavio se u iscepanoj trenerci i s krvavim kolenima. Kad me je video, rastužio se i počeo da plače, jedva se smirio. Tešila sam ga i pitala šta se desilo, ali nije smeo da kaže istinu. "Pao sam na kamen", samo je to odgovorio - priča Snežana.

Kada se uveče tuširao, videla sam mu veliku modricu na leđima. I dalje ništa nije hteo da prizna, samo me je pitao: "Mama, jesi li ti rekla učiteljici da niko ne sme da me udara u glavu?". Odgovorila sam mu potvrdno, a razlog za veću opreznost je hirurška intervencija na glavi koju je ranije imao - kaže.

Ovo je bilo dovoljno da majka shvati da mali trpi nasilje u školi. Tako je krenula agonija.

- Ne da ga neko maltretira, nego se cela grupa starije dece iživljava nad njim. Kad sam sama saznala od drugih roditelja i đaka, on mi se otvorio i sve mi je priznao. Dečaci su se vrteli oko jednog metalnog stuba, okretali su ga i onda gurnuli. Kad je udario glavom i pao, počeli su svi da ga šutiraju. Pretili su mu: "Ako pisneš nekome, ubićemo te na mrtvo" - govori potresena žena.

Mališanu se od tada usadio strah, a prilikom razgovora sa psihologom od traume je jedva ispričao šta se tada desilo.

- Jedva se prisećao, možda je od jakog šoka na trenutak izgubio svest. Psiholog je u izveštaju napisao "anksiozno fobijsko stanje", a pedijatar koji ga je pregledao je po službenoj dužnosti prijavio policiji nasilje u školi - jada se Sušićeva.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lana

    12. novembar 2017 | 00:42

    Ljudi ovo je uzelo maha,strasno.Pomozimo svojoj deci.

  • Fil

    12. novembar 2017 | 00:36

    Zao mi je i deteta i Vas. Morate nesto da preduzmete. Niko vam nece pomoci, ako se ne izborite. Ovo sto se desava u zemlji Srbiji je strasno.

  • samaljot vrtaljot

    12. novembar 2017 | 00:44

    Strasno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA